Tuncel: Bu darbeye karşı direnmek en meşru haktır

DBP Eş Genel Başkanı Tuncel, Sur ve Silvan belediyelerine kayyum atanmasını değerlendirdi. Tuncel, kararın yok hükmünde olduğunu belirterek, “Bu darbeye karşı direnmek en meşru haktır” dedi.

Tuncel: Bu darbeye karşı direnmek en meşru haktır

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır’ın merkez Sur ve Silvan ilçe belediyelerine Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Valilikçe kayyum atanmasını İMC TV’ye değerlendirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklama sonrası bu tür bir adımı beklediklerini belirten Tuncel, kayyum atanmasının binlerce eğitim emekçisinin görevden alınmasıyla aynı günde gerçekleşmesinin dikkat çekici olduğunu söyledi.

Tuncel “Bu AKP hükümetinin Kürt halkına karşı top yekün savaş politikasının bir yansıması olarak görmek gerekir” dedi.

“Bu kayyumu tanımıyoruz”

Kayyum atanmasıyla ilgili daha önce yaptıkları açıklamaları hatırlatan Tuncel şunları söyledi:

“Bu belediyeler halkın belediyeleridir, halk seçmiştir, halk iradesidir. Belediye başkanlarımız meclis üyelerimiz bu halkın iradesine sahip çıkma konusunda birincil dereceden sorumludur.

“DBP olarak belediyelerimize yönelik geliştirilen bu gaspa karşı halkımız bunun etrafında demokratik tepkilerini ortaya koyacaktır.”

“Çok açık ve net söylüyoruz bu kayyumu tanımıyoruz. Bu kayyum halkımızın iradesini temsil edemez. Seçilmişleri yok saymak seçilmişlerin yerine merkezden birini atamak kabul edilebilir değildir.

“Bizim açımızdan yok hükmündedir. Buna karşı demokratik direnişi göstermek bizim en doğal hakkımızdır. Bu bir darbedir. Darbeye karşı halkımız nasıl direndiyse bu darbeye karşı da direnmek en meşru haktır. Tüm halkımız kendi kazanımlarını korumak için belediyelerimizin etrafında kenetlenmelidir.”

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 18:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER