Türkiye 4 ülkeyle uçuşları durdurdu: Karşılıklı tahliyeler yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsünün yaklaşık yüzde 70 oranında daha bulaşıcı olacak şekilde mutasyona uğradığı İngiltere ile Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan uçuşların geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

Türkiye 4 ülkeyle uçuşları durdurdu: Karşılıklı tahliyeler yapılacak

Türkiye, korona virüsünün yaklaşık yüzde 70 oranında daha bulaşıcı olacak şekilde mutasyona uğradığı İngiltere ile çeşitli vakaların tespit edildiği Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan uçuşları geçici olarak durdurdu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada uçuş yasağını şu sözlerle duyurdu:

"Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır." 


Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise bu ülkelerdeki vatandaşların karşılıklı tahliyelerinin yapılacağı kaydedildi. Açıklamada, "Ülkemiz ile İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika arasındaki uçuşlar ikinci bir değerlendirmeye kadar durdurulmuştur. Bu arada ilgili vatandaşların karşılıklı tahliyeleri kontrollü olarak yapılabilecektir. Saygıyla duyurulur" denildi.

Başta Avrupa'dakiler olmak üzere çok sayıda ülke, İngiltere ile uçuşları askıya aldığını açıklamıştı. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER