Tuşba'da binler BDP adayını karşıladı

Van'ın Büyükşehir statüsü kazanmasının ardından ilçe olan Tuşba'da halk, BDP'nin eş belediye başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel'i coşkuyla karşıladı.

Tuşba'da binler BDP adayını karşıladı
Van'ın Büyükşehir statüsü kazanmasının ardından ilçe olan Tuşba'da halk, BDP'nin eş belediye başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel'i coşkuyla karşıladı.


Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Tuşba'da aday olmaya hak kazanan Öner Yiğit ve Hatice Günel'in tanıtım mitingine BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van İl Başkanı Musa İtah, BDP Tuşba Eşbaşkan adayları Öner Yiğit, Hatice Günel, BDP'nin Tuşba aday adayları ve binlerce kişi katıldı. Mitingde PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ile PKK bayrakları taşınırken sık sık "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.

Mitingde konuşan BDP Tuşba Eşbaşkan Adayı Öner Yiğit,  Kürt halkının Roboski’de, Gever'de, Paris'te yaşanan katliamların sorumlusunun kim olduğunu iyi bildiğini söyledi. Kürt halkının bu katilleri iyi tanıdığını ve onlara 2009'da olduğu gibi yine sandıkta en güzel cevabı vereceğini ifade eden Yiğit, "seçimlerde hep birlikte bunlara en güzel dersi halkımız verecektir" dedi.

Yiğit'in ardından söz alan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Kürt Özgürlük ideolojisinin tüm halkları kucaklayan tek ideoloji olduğunu belirterek, "sistem yıllarca insanları Kürt, Acem, Ermeni, Rum diyerek parçaladı. Acem vatandaşlarımızı 'Kürtler geliyor' diyerek korkuttu. Oysa Kürt Özgürlük Hareketi asla ve asla bu vatandaşlarımıza bir zarar vermemiştir. Buradan Acem vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bu seçimlerde halkların kardeşliği kazansın, barış kazansın. Bizim mücadelemizin esası budur. O yüzden sistemin Kürtlerinin açıklamalarına itibar etmeyin. BDP her zaman yanınızda olmuştur ve olacaktır. Bu seçimler Kürt halkı için sıradan bir seçim değil, bu seçimler bir referandumdur. AKP'nin ve faşizmin tüm tabelalarını söküp atacağız" diye konuştu.

Son olarak söz alan Tuşba Eşbaşkan Adayı Hatice Günel de, herşeyi halkla başaracaklarını belirterek, halkla paylaşımı ve halkın katılımını esas alacaklarını söyledi. / anf

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2014, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER