Tüzel: Mahir Çetin'in ölümünün sorumluları kim?

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya Mahir Çetin’in Kaş’ta öldürülmesi olayı ile ilgili soru önergesi verdi.

Tüzel: Mahir Çetin'in ölümünün sorumluları kim?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Kaş’ta ırkçı grubun saldırısı sonucu hayatını kaybeden Mahir Çetin ile ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi.

Tüzel, 3 Eylül günü Turizm Emekçisi olarak çalıştığı Antalya’nın Kaş İlçesi’nde uğradığı ırkçı saldırı sonucu beyin kanaması geçiren 20 yaşındaki Kürt genci Mahir Çetin’in kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, Çetin’in faillerini sordu.

“Irkçı saldırı sırasında Mahir Çetin’in yanında bulunan ve yaralanan kardeşi Vedat Çetin’in saldırganları ’20-30 kişilik bir ülkücü grup’ olarak tarif etmesine rağmen, saldırı sonrası sadece 1 kişinin tutuklandığı basına yansımıştır” diyen Tüzel, olayın örgütlü olduğunu ve siyasi boyutunun örtülmek istendiğini belirtti.

Tüzel, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya şu soruları yöneltti:

*Kaş’ta, Kürtçe konuştuğu için ırkçı bir grubun saldırısına maruz kalan Mahir Çetin’in ölümünün sorumluları kimlerdir?

*Mahir Çetin’e saldıranların 20-30 kişilik ülkücü bir grup olduğu iddiaları doğru mudur? Olayın siyasi ve örgütlü bir saldırı olup olmadığı araştırılmış mıdır?

*Kürt yurttaşlarımıza ve Kürt siyasi çevrelerine karşı benzer ırkçı saldırıların önlenmesi için bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır?​”

Ne olmuştu?

Mahir Çetin 7 Eylül 2014 ‘te Antalya’nın Kaş ilçesinde bir grubun saldırısı sonucu beyin kanaması geçirerek, yaşamını yitirmişti. 

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER