Uğur Kaymaz'ın annesi: Parayı ne yapayım

Polis tarafından katledilen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın annesi AİHM tarafından Türkiye'nin 140 bin Euro maddi ve manevi tazminata mahkum edilmesini değerlendirdi.

Uğur Kaymaz'ın annesi: Parayı ne yapayım
Polis tarafından katledilen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın annesi AİHM tarafından Türkiye'nin 140 bin Euro maddi ve manevi tazminata mahkum edilmesini değerlendirdi. Anne Kaymaz “ben parayı ne yapayım. Tek isteğim faillerin cezalandırılması" dedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Mardin'in Kızıltepe (Qoser) ilçesinde 21 Kasım 2004 tarihinde polis ve özel hareket timleri tarafından öldürülen Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz olayının üzerinden 9 yıl geçmesinin ardından Türkiye’yi 140 bin Euro maddi ve manevi tazminata mahkum etti.

AİHM tarafından verilen kararı değerlendiren Kaymaz ailesi kaybedilen canlar için verilen tazminatın bir önemi olmadığını ve faillerin yargılanarak cezalandırılmasını istedi.

Polis ve özel harekat polisleri tarafından vurularak katledilen çocuğu Uğur ve eşi Ahmet Kaymaz için AİHM'in verdiği karar hakkında konuşan anne Makbule Kaymaz, tek isteğinin faillerin cezalandırılması olduğunu belirterek, AİHM tarafından verilen kararın sevindirici olduğunu dile getirdi.

Çocuğunun ayağında terlikleri ile küçük yaşta evlerinin önünde babasıyla birlikte öldürüldüğünü hatırlatan Kaymaz, verilen kararı şu sözlerle değerlendirdi: "Ben bu saatten sonra onlar yoksa parayı ne yapacağım ki. Benim tek istediğim faillerin cezalandırılması ve hapse girmesidir. Ben artık bunu istiyorum başka hiç birşey istemiyorum."

GEÇ ALINAN BİR KARAR

Uğur'un 12 yaşında ve 13 kurşunla öldürülmesinin hiç kimse tarafından kabul edilebilir bir durum olmadığını dile getiren amca Reşat Kaymaz ise, AİHM tarafından verilen kararın geç verilen bir karar olmasına rağmen sevindirici bir haber olduğunu kaydetti.

Yapılan infazın halk tarafından hiçbir zaman kabul edilmediğini ve mahkum edildiğini sözlerine ekleyen Kaymaz, "AİHM bu kararı vererek Türkiye'yi suçlu görmüş ve onun bu topraklarda yapmış olduğu cinayetlerden dolayı sorumlu tutmuştur. Ama umarım bu kararla beraber artık bu topraklarda bunlar yaşanmaz ve başka Uğur'lar babalar bu şekilde katledilmez" dedi.

AİHM'in Uğur Kaymaz davasına ilişkin verdiği kararın sadece kendi çabaları doğrultusunda verilmediğini belirten Kaymaz, Kürt halkının Uğur'un yanında olduğunu ve yanlarında duran halkın sayesinde verilen bir karar olduğunu ifade ederek, herkese teşekkür borçlu olduklarını dile getirdi. / anf

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER