Urfa Belediye Başkanı’na silahlı saldırı

Şanlıurfa'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi silahlı saldırıya uğradı, Çiftçi saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Urfa Belediye Başkanı’na silahlı saldırı

Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi silahlı saldırıya uğradı.

Çiftçi, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Siverek’ten Urfa’ya dönerken Çiftçi’nin içinde bulunduğu makam aracına, ilçe çıkışındaki Siverek Devlet Hastanesi yakınlarında kimliği belirsiz kişi şada kişilerce uzun namlulu tüfeklerle çapraz ateş açıldı.

Açılan ateşte lastikleri patlayan otomobilde hasar oluşurken, yaralanan olmadı.

Saldırganların kaçmasının ardından makam aracındaki Başkan Nihat Çiftçi ile şoför ve koruması, koruma aracıyla bölgeden uzaklaştırıldı.

Yaşananların ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Çiftçi’ye yönelik silahlı saldırı sonrası bölgede asker, polis ve özel harekatçıların katılımıyla operasyon başlatıldı.

Vali’den açıklama

Çiftçi’yi ziyaret eden Urfa Valisi İzzettin Küçük, ziyaretin ardından, belediye önünde şunları söyledi:

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek’teki çalışmasını tamamlayıp Şanlıurfa’ya dönerken Siverek çıkışında çapraz ateşe düştü. Bu saldırı çift tarafı olarak yapılmıştır. Başkanın konvoyu 3 araçtan oluşmaktadır. Bu araçların 2’sine isabet edilmiştir. Allah’a şükürler olsun ki belediye başkanımız yara almadan saldırıdan kurtulmuştur. Bu saldırıda korumalar da yaralanmazken, araçlarda hasar oluştu.

“Bize gelen ilk bilgiler bunun bir terör saldırısı olduğu yönündedir. Bu husus ardından güvenlik güçlerimiz bölgede geniş çaplı bir arama operasyonu yürütmeye başladı. Ben bu saldırıyı lanetle kınıyorum. Bütün Şanlıurfa’ya geçmiş olsun diyorum.”

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2015, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER