Urfa esnafı: AKP gelip bizimle yüzleşsin

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir, Urfa’da esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek partisine destek istedi

Urfa esnafı: AKP gelip bizimle yüzleşsin
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir, Urfa’da esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek partisine destek istedi. Merkez Eyyübiye İlçesi’nde bulunan Akbulut Dergah Çarşısı, ucuzluk pazarı ve Medine Pasajı esnafını ziyaret eden Baydemir, esnafın sorunlarını dinledi. Sorunlarını anlatan esnaflar, AKP'nin gelip kendileriyle yüzleşmesini istediler.


HDP Urfa 1. Sıra adayı Osman Baydemir, kent merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Meclise gitmeleri halinde Baydemir’den sorunlarına çözüm bulmalarını isteyen bir esnaf; “Ne belediyeden razıyız, ne de yönetimin şu an ki sisteminden razıyız. Esnaf olarak hepimiz şikâyetçiyiz. Gelsinler bizlerle yüzleşsinler. Esnafı hiç kimse dinlemiyor. Kendi menfaatleri, çıkarları varsa varlar, yoksa yoklar. Hep şişirme, başka bir şey yok, çalışma yok. Belediye seçildiğinden beri hiç görmedik. Adam bizim yaptığımız çatıyı kendi üstleniyor, biz yapmışız diyor, böyle bir şey var mı?” diye konuştu.

‘BU HARAMİLERDEN ÇEKTİĞİMİZ YETER’

“Artık bu haramilerden çektiğimiz yeter” diyen başka bir esnaf, “Esnafın hali çok kötü. Piyasada yaprak kımıldamıyor, ama gel gör ki onlara göre her şey tozpembe. Esnaf halinden şikâyetçi, yarın ay sonu, esnaf çekini nasıl kapatacak, kredisini nasıl ödeyecek onun derdinde. Ama çok ciddi muhalefete ihtiyacımız var. Rabbim emeğinizi hiç etmesin” şeklinde şikâyette bulundu.

Esnafı gezen Baydemir’in karşılaştığı bir engelli yurttaş ise, yaşadığı sorunlara isyan etti. HDP’ye oy verilmesini isteyen vatandaş, şunları söyledi:

“Hadi Erdoğan dedik, Ekinci dedik, bize ne yaptı? Niye gidip tabelaya verdiniz, niye bu adama vermediniz. Yarın benim bir eksiğim olduğunda, hanımım bu adamın kapısına gitse derdini anlar. Der bacım sen ne istiyorsun ne lazım sana. Biz gidiyoruz Ekinci’nin yanına, bir sürü koruma. Ben bir engelliyim, burada bir engelli olarak konuşuyorum neymiş.”

‘KİME DOKUNURSAK BİN AH İŞİTİYORUZ’

Toplu taşıma için aldığı engelli kartını gösteren vatandaş, “Sosyal Politikalar Bakanlığı bunu benim cebime koymuş, bu benim sorunumu çözemez. Burada senin kontörün bitse belediye seni dışarı atıyor. Diyarbakır’da öyle değil. Bil ki senin paranı ben cebimden ödüyorum” dedi.

“Kime dokunursak bin ah işitiyoruz” diyen Osman Baydemir ise, “Bunun hesabını sandıkta sormak lazım. Bir kentte muhalefet varsa, emin olun iktidar da çalışır, çalışmak zorunda kalır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER