VEDAŞ'tan Kabarık Fatura Açıklaması

VEDAŞ, faturasının yüksek veya olağandışı olduğu hususunda şüpheleri olan vatandaşların tedarik şirketine veya kendilerine başvurmalarını istiyor. Kaynak: Yazıcı Dostu Ekran

VEDAŞ'tan Kabarık Fatura Açıklaması
ŞEMDİNLİ HABER

Son zamanlarda Türkiye'nin birçok bölgesinde olduğu gibi Hakkari ve ilçelerinde de birçok vatandaş elektrik faturalarının yüksek geldiğinden şikayetçi. Tüketim değerlerinin üstünde fatura ödediklerini belirten bazı vatandaşlar sosyal medya hesaplarından duruma tepki göstermişti. 

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş'den (VEDAŞ) söz konusu durumla ilgili bir açıklama yapıldı. 

Bölge genelinde mevcut tüm elektrik sayaçlarının yeni teknolojik ve uzaktan haberleşmeye uygun sayaçlarla değiştirilerek bazı bölgelerde de sayaçların pano içerisinde direklere monte edildiği hatırlatılan açıklamada, "Dağıtım Sistemindeki Kayıpların Azaltılmasına Dair Tedbirler Yönetmeliği’nin Sayaç uygulamaları başlıklı 11. Maddesinin birinci fıkrasında “MADDE 11 – (1) Yüksek kayıplı şirketlerin dağıtım bölgeleri içinde yer alan ve önceki yıl gerçekleşmelerine göre teknik ve teknik olmayan kayıp oranı %30'un üzerinde olan il ve ilçelerde, ilgili dağıtım şirketi tarafından kayıp-kaçak ile mücadele dâhilinde elektrik sayaçlarının tesisi için mevzuatta tanımlanan yerden farklı bir yer belirlenebilir.” denilmektedir. Söz konusu mevzuat hükmü gereğince Kayıp Kaçak oranı %73 seviyesinde olan Hakkari ili genelinde de teknik olarak mümkün olduğunca tüketici sayaçları bağlantı direkleri üzerine alınmış olup yapılan işlemler mevzuata ve hukuka uygun şekilde gerçekleştirilmektedir" denildi. 

Bağlantı direği üzerine takılı olan sayaçların uzaktan okuma ve açma/kesmeye uygun olan PLC sayaçları olduğu belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bu sayaçlardan her ay düzenli olarak Şirketimizce uzaktan otomatik olarak okuma yapılmakta ve tüketicilerimizin faturaları Tedarikçileri tarafından oluşturulmaktadır. Faturaların oluşması ile birlikte tüketicilerimize fatura bilgileri SMS yolu ile iletilmektedir. Ayrıca faturalar şirketimiz personellerince dağıtılarak tüketicilerimize tebliğ edilmekte veya sayaç mahalline bırakılmaktadır. Faturalar tesisatın tüketimlerine göre sayaç üzerinde ki endeks değerlerinden yapılmakta olup fatura üzerinden tesisatın (sayacın) tüketim değerleri takip edilebilmektedir. Şirketimiz tarafından hatalı tesisat bağlantıları oldukları bildirilen abonelerimizin tesisatlarını yetkili elektrikçilere düzelttirmesi önem arz etmektedir 

Abonelerimizin faturalarının yüksek gelmesi olayında ilgili tesisattaki kurulu güç, tüketim, tarifesi ve okuma aralığı dikkate alınmalıdır. Tüm bu sayılanlar dışında yine de faturalarının yüksek veya olağandışı olduğu hususunda şüpheleri olan abonelerimizin Görevli Tedarik Şirketine veya Şirketimize başvurması gerekmektedir. 

Yapılacak saha çalışması neticesinde tüketimin ya da tahakkukun hatalı olup olmadığı hususunda abonelerimize gerekli bilgi verilecektir."

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2018, 13:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cahit erler
Cahit erler - 5 yıl Önce

Hic boşuna ugrasmayin ne gelmişse onu ödiyeceksiniz bosuna kürek sallamayın

miran
miran - 5 yıl Önce

Sen sayaclari diregin basina alip birde fatura gonderiyoruz diyo

miran
miran - 5 yıl Önce

Sen sayaclari diregin basina alip birde fatura gonderiyoruz diyorsun ben sayacimi gormeden ne kadar kilowatt yaktigimizi bilmiyoruz kafana gore yaziyon Allah kabul etmesin bunda hata devlette de var halki somurup bitirmeye calisiyorsunuz devlet susuyor bu sayaclar niye batida takilmadi bir fabrika tum dogu kadar kacak kullaniyor sesiniz cikmiyor gucunuz illa fakiremi yetiyor capulculuk yapiyorsun bu hirsizliktir

SIRADAKİ HABER