'Yaratılan ortak güç ulusal birlik için önemlidir'

DAİŞ çetelerine karşı geliştirilen destansı direnişle Kobanê kent merkezi tamamen çetelerden temizlenirken, YPG/YPJ’lilerle birlikte tarihi zaferde rol alan peşmerge komutanlarından Hamid Dihemgerî zafere ilişkin yaptığı değerlendirdi.

'Yaratılan ortak güç ulusal birlik için önemlidir'
DAİŞ çetelerine karşı geliştirilen destansı direnişle Kobanê kent merkezi tamamen çetelerden temizlenirken, YPG/YPJ’lilerle birlikte tarihi zaferde rol alan peşmerge komutanlarından Hamid Dihemgerî zafere ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Kürdistan’ın doğusu, kuzeyi, batısı fark etmez her yerinde savaşmaya hazırız. Kürdistan tek parçadır ve Kürdistan’ın halkı ile mücadele eden gücü, tek bir güç haline gelmiştir” derken, Şemsi Şimal birliğinden Abdulkadir isimli savaşçı, Kobanê toprakları ve Suriye’nin tümü çetelerden temizlenene kadar direnişe devam edeceklerini kaydetti.


DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal saldırılarına karşı sergilenen 134 günlük destansı direniş ile birlikte kent merkezi özgürleştirilirken, Kobanê’nin köylerini kurtarmaya dönük başlatılan hamle çerçevesinde şu ana kadar birçok köy DAİŞ çetelerinden temizlendi. Rojava devriminin ilanının ardından başlayan El-Nusra saldırıları döneminde Kobanê’yi savunmaya dönük YPG/YPJ ile birlikte direnişe katılan Şemsi Şimal ile ağır saldırıların başlamasından bir ay sonra Kobanê’ye gelen peşmerge güçlerinin mücadelesi de tüm kararlılığı ile sürüyor. YPG/YPJ savaşçıları ile ÖSO'nun bazı gruplarının oluşturduğu Burkan El Fırat Ortak Operasyon Merkezi'nin bir bileşeni olan Şemsi Şimal (Kuzey Güneşi) savaşçılarından Abdulkadir ile Kobanê’de bulunan peşmerge komutanlarından Hamid Dihemgerî, Kobanê zaferine ilişkin yaptıkları değerlendirmelerde sadece Kobanê’nin değil DAİŞ çetelerinin tamamen temizlenmesi sürecine kadar YPG/YPJ savaşçıları ile birlikte ortak bir güç ile direneceklerini kaydetti.

‘KAHRAMAN YPG/YPJ’Lİ KARDEŞLERİMİZLE AYNI SAFTA YER ALDIK’

Kobanê’ye yönelik ağır saldırıların başladığı dönemde Federal Kürdistan Yönetimi’nin kararı üzerine Kobanê’ye geçtiklerini hatırlatan peşmerge komutanlarından Hamid Dihemgerî, “Biz şunu teyit ettik ki dört parça Kürdistan aslında tek parçadır. Bizler, kahraman YPG’li kardeşlerimizle DAİŞ çetelerine karşı bir safta yer aldık. Burada büyük bir mücadele verildi. Bizim de rolümüz büyük oldu. Ağır silahlarla mücadelede direniş sergiledik” diye konuştu. YPG/YPJ’lilerle birlikte insanlık düşmanı DAİŞ’e karşı aynı safta savaşmanın kendileri için bir onur olduğunu kaydeden Dihemgerî, “Kobanê’nin özgürleştirilmesinden sonra köyleri kurtarmaya dönük operasyonlar başladı. Özellikle kentin güney ve batı bölgelerinde ortak bir güç ile operasyonlar kapsamında bazı köyler de özgürleştirildi” dedi.

‘BUGÜN KOBANÊ’DEYİZ YARIN DİYARBAKIR’DA OLURUZ’

Kobanê’de yaratılan ortak gücün Kürtlerin ulusal birliği açısından önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Dihemgerî, Kürtlere karşı yapılan saldırılara karşı her alanda savaşmaya hazır olduklarına dikkat çekerek, “Artık herkes bunu çok iyi bilsin ki bizler Kürdistan’ın doğusu, kuzeyi, batısı fark etmez her yerinde savaşmaya hazırız. Kürdistan tek parçadır ve Kürdistan’ın halkı ile mücadele eden gücü, tek bir güç haline gelmiştir. Bugün biz Kobanê’deyiz ama yarın Diyarbakır’da oluruz diğer gün Haseki’de oluruz. Siyasi konjonktör neyi emrederse biz de uygularız” ifadelerini kullandı.

‘KÜRT GÜÇLERİ İLE OMUZ OMUZA DİRENDİK’

YPG/YPJ savaşçıları ile ÖSO'nun bazı gruplarının oluşturduğu Burkan El Fırat Ortak Operasyon Merkezi'nin bir bileşeni olan Şemsi Şimal savaşçılarından Abdulkadir ise El-Nusra çetelerinin saldırılarının olduğu dönemde Kobanê’de direnişe katıldıkları bilgisini verdi. Dört ay önce ise kent merkezine yönelik DAİŞ’in ağır saldırılar başlattığını hatırlatan Abdulkadir, “Bir yıl iki aydır Kobanê’de savaşıyoruz ancak son dört ay içinde Kobanê kentine yönelik çok ağır saldırılar gelişti. Büyük bir direniş sergiledik. Çetelerin ağır saldırılarının kırılmasının ardından Kobanê’yi kurtarma hamlesi başlatıldı” dedi. Şemsi Şimal, peşmerge ve YPG/YPJ savaşçıları ile birlikte omuz omuza direndikleri Kobanê’de kent merkezini özgürleştirdiklerini aktaran Abdulkadir, “Kobanê’nin özgürleştirilmesi tarihidir” diye konuştu.

‘KOBANÊ’NİN TÜM TOPRAKLARI ÖZGÜRLEŞENE KADAR DİRENECEĞİZ’

DAİŞ’in İslam adı altında mazlum bir halka saldırılar gerçekleştirdiğini dile getiren Abdulkadir, “İslam adına saldırıyorlar ama İslam’la bir alakaları yoktur. Bazı güçlerle hareket ediyorlar ve Kürtler Müslüman değildir şeklinde politika yürüterek saldırılar geliştiriyorlar. Ancak bu noktada tümden kırıldılar” ifadelerini kullandı. Abdulkadir, köylerin kurtarılmasına dönük olarak da mücadelelerinin süreceğini belirterek, “Kobanê’nin tüm toprakları ve Suriye’nin tamamı özgürleşene kadar mücadelemiz kararlıca devem edecek YPG/YPJ güçleri ile direnişe devam diyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER