Yazar Ayşe Yıldırım Başlangıç'a 301'den soruşturma

Cumhuriyet Gazetesi Haber Koordinatörü ve yazarı Ayşe Yıldırım Başlangıç hakkında, 29 Ekim 2015 tarihli “Sandık başında onları sakın unutmayın” yazısı nedeniyle TCK’nin 301. maddesinden soruşturma açıldı.

Yazar Ayşe Yıldırım Başlangıç'a 301'den soruşturma

Cumhuriyet Gazetesi Haber Koordinatörü ve yazarı Ayşe Yıldırım Başlangıç hakkında, 29 Ekim 2015 tarihli “Sandık başında onları sakın unutmayın” yazısı nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. maddesinden soruşturma açıldı.

Yıldırım, Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nün şikayeti sonucu açılan soruşturma kapsamında, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama”, “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” ve “İftira” suçlamaları nedeniyle ifade verdi.

İfadesinde hakkındaki suçlamayı kabul etmeyen Yıldırım, “O anda görünen gerçeklik ne ise onu yazdım. Somut gerçeğin ortaya çıkmasını beklemek gazeteciye yüklenemez. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Özgür Mumcu hâkim karşısında

Cumhuriyet gazetesi yazarı Özgür Mumcu da Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlaması ile bugün İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak.

Mumcu’nun 18 Mart 2015 tarihli “Zalim ve Korkak” yazısı gerekçe gösterilerek 4 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Umut Tepe’nin Mumcu hakkında hazırladığı iddianamede, Mumcu’nun köşe yazısında düşünce ve ifadeyi açıklama, basın özgürlüğü ve eleştiri sınırlarının aşıldığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER