'Yeni baro' için marka başvurusu

AK Parti ve MHP’nin desteklediği "çoklu baro"nun önünü açan kanun teklifi henüz yasalaşmadan "Ankara Hak ve Adalet Barosu" ismiyle marka başvurusu yapıldığı ortaya çıktı. CHP milletvekili Alpay Antmen, "Şimdiden Ankara Barosu'nu bölmek için baro isim başvurusu yapıldı" dedi.

'Yeni baro' için marka başvurusu
AK Parti ve MHP milletvekillerinin ortak imzasını taşıyan Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonu’ndan virgülüne dokunulmadan geçti.

“Çoklu baro” kurmanın önünü açan yasa teklifi henüz Genel Kurul’dan geçip yürürlüğe girmeden Türk Patent ve Marka Kurumu’na “Ankara Hak ve Adalet Barosu” adını taşıyan marka başvurusu yapıldığı ortaya çıktı.

4 Temmuz 2020 tarihinde yapılan başvuruya ilişkin Türk Patent’in sitesindeki bilgi kısmında, “Başvurunuz veri giriş aşamasındadır. Mal ve hizmet girişi, kodlama ve arama işlemlerinden sonra KHK”nın 7. maddesine / 6769 sayılı Kanunun 5. maddesine uygunluk açısından incelenecek olup reddedilip edilmeyeceğine karar verilecektir. Herhangi bir şekli eksiklik saptanmaması ve reddedilmemesi halinde başvurunuz yaklaşık 6 ay sonraki Resmi Marka Bülteni’nde ilan edilecektir” ifadelerine yer verildi.

‘ANKARA BAROSU’NU BÖLMEK İÇİN İSİM BAŞVURUSU YAPILDI’

Baro başkanlarının Meclis önünde “çoklu baroya” karşı başlattıkları eylemin devam ettiği sırada yapılan marka başvurusuna tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye, çoklu Baro teklifi Genel Kuruldan geçmeden bölünmeye başladı. Daha şimdiden Başkent Ankara Barosu’nu bölmek için baro isim başvurusu yapıldı. Türkiye’nin başkentinde bile yargı ve hukuk parçalanmaya başladı! Uyuma Türkiyem” dedi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2020, 19:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER