Yılmaz Güney Film Festivali programı açıklandı

Batman Belediyesi’nin bu yıl ‘Direnen Halk, Direnişçi Sinema’ temasıyla 16-20 Aralık tarihleri arasında düzenleyeceği 6. Yılmaz Güney Kısa Film Festivali programı açıklandı. Festivalin bu yılki onur konuğu, Yılmaz Güney’in kızı Elif Pütün.

Yılmaz Güney Film Festivali programı açıklandı

Batman Belediyesi tarafından ‘Direnen Halk, Direnişçi Sinema’ temasıyla 16-20 Aralık 2015 tarihleri arasında yapılacak olan 6. Yılmaz Güney Kısa Film Festivali’nin programı açıklandı.

Batman Belediyesi meclis salonunda Belediye Eş Başkanvekili Hürriyet Kaytar ve Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş ile Ortadoğu Sinema Akademisi çalışanlarından Ardin Diren ve Çınar Doğan tarafından düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Festival programını açıklayan Belediye Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş, bu yılki festivali önceki yıl olduğu gibi yine Ortadoğu Sinema Akademisi ile birlikte yapacaklarını söyledi.

Yılmaz Güney Kısa Film Festivali’nin, aynı zamanda Batman’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı, festival vesilesiyle kente gelecek olan yönetmen, yapımcı, oyuncu gibi sinema alanında faaliyet yürütenleri kentle buluşturmayı amaçladığını dile getiren Güneş, bu yıl festivale kısa film dalında 80, senaryo dalında ise 12 eser başvurusu olduğunu söyledi:

İlk üç esere ödül

“Ön jüri 10 kısa film ve 5 senaryoyu festival ana jürisinin değerlendirmesine sunmuştur. Bu eserler hem izleyici ile buluşturulacak hem de ilk üçe giren eserlere ödülleri verilecektir. Kısa film dalında birinci esere 10 bin, lira, ikinci esere 7 bin 500 lira, üçüncü esere ise 5 bin lira ödül verilecektir. Senaryo dalında ise birinci eser 5 bin lira ile ödüllendirilecektir.

“Festivalimiz 15 Aralık Salı günü açılış galası ile start alacaktır. Galada Lawje Müzik grubunun dinletisi ve Yılmaz Güney’in Duvar isimli filmi gösterilecektir. 16-17-18-19-20 Aralık günlerinde başta Yılmaz Güney Sinema Salonu olmak üzere, halkevlerinde ve Beşiri İlçemizde film ve belgesel gösterimleri, söyleyişiler, paneller ve yarışma filmlerinin gösterimi olacaktır. Yine film gösterimlerinin ardından filmlerin yönetmenleri ve oyuncuları izleyici ile buluşturulacaktır.

‘Direnen Halk, Direnişçi Sinema’

“Elbette yaşadığımız çatışmalı süreç yapmak istediklerimizi sınırlasa da her yıl biraz daha büyüyen festivalimizin bu yıl daha güçlü olacağına inanıyoruz.

“Özellikle son dönemlerde birçok festivalde ortaya çıkan sansür vb. uygulamalar festivalimizin temel gündemlerinden olacak ve inanıyoruz ki her gün biraz daha otoriteleşen siyasi atmosfere karşı Yılmaz Güney Film Festivali özgürlüklerin ve özgürlük için direnen sanatın sesi olacaktır.

“Onun içindir ki festivalimizin bu yıl temasını ‘Direnen Halk, Direnişçi Sinema’ olarak belirledik. Şimdiden tüm sinemasever halkımızı festivalimize davet ediyor ve iyi seyirler diliyoruz.”

Konuklar

Festivalin bu yılki onur konuğu Yılmaz Güney’in kızı Elif Pütün.

Ayrıca, festivalin konukları arasında Özcan Alper, Emin Alper, Enis Köstepen, Shahkat Amin Korki, Sheram Alidi, Arin İnan Arslan, Hisen Hesen, Touraj Aslani, Şehbal Şenyurt ve Ayşe Çetinbaş da bulunuyor.

Yarışmaya kalan 10 kısa Film

Yarışmaya kalan 10 kısa film ve festivalin jürisi şöyle:

Angelus Novus  (Aboozar Amini), Azad (Yakup Tekintanğaç), Bartalakbaz (Sajad Ahmadbeıgı),  Hêk (Muaz Güneş), Mast (Tahsin Özmen), Mitomani (Bulut Gümüşboğa), Poke (Faruq Samani), Şeva Dirêj (Shamal Sabri), The wind suddenly (Edris Samani), Zange Varzesh -p.e. class- (Jabbar Salehı)

Jüri: Arin İnan Arslan, Husseın HassanÖvgü GökçeŞehbal Şenyurt Arınlı, Touraj Aslani

Senaryo Jürisi: Yıldız ÇakarÖmer DilsozMerwan Xwedêda

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2015, 21:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER