YPG: 2 köy temizlendi çok sayıda çete öldürüldü

Rojava’da gerçekleştirilen operasyonlarda 2 köy daha temizlenirken, çok sayıda DAİŞ çetesi de öldürüldü.

YPG: 2 köy temizlendi çok sayıda çete öldürüldü
 Rojava’da gerçekleştirilen operasyonlarda 2 köy daha temizlenirken, çok sayıda DAİŞ çetesi de öldürüldü.

YPG Basın Merkezi, YPG/YPJ güçlerinin Kobanê'nin güneyinde DAİŞ çetelerinin işgali altında bulunan alanlarda başlattığı operasyonların devam ettiğini belirterek, “Operasyonların dün geceki bölümünde güçlerimiz Mirawih ve Mexrevîn sırtlarını hedeflemiştir. Bölgede stratejik bir yeri olan her iki alan da çetelerden temizlenerek özgürleştirilmiştir.

Bu alanda yaşanan şiddetli çatışmalarda tespit edilebilen 14 çete üyesi öldürülmüş, 9 çete üyesi de yaralanmıştır. Güçlerimiz, 8 çete cenazesiyle birlikte 12 adet kaleşnikof, 57 adet kaleşnikof şarjörü, 1.500 adet kaleşnikof mermisi, 2 adet BKC, 1.000 adet BKC mermisi, 1 adet B7 roketatar, 5 adet B7 roketatar mermisi, 1 adet telsiz cihaz ve 6 el bombası ele geçirmiştir.

Güçlerimizin Mezra Sofî alanında düzenlediği operasyon devam etmektedir. Bu alanda arazide saklanan bir çete üyesi 1 adet kaleşnikof, 1 adet raxt, 2 el bombası ve 7 şarjör ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir“ dedi.

2 KÖY ÖZGÜRLEŞTİRİLDİ

“57. gününe giren “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi” kapsamında Kobanê ve Cizîr Kantonlarına bağlı güçlerimizin Ayn Îsa kasabası çevresindeki operasyonları devam etmektedir“diyen YPG, şunları ifade etti:

“Güçlerimiz dün gece Rakka, Girê Spî ve Kobanê yollarının birleştiği üçgende bulunan Mişêrfa köyü yakınlarında yeni bir operasyon düzenlemiştir. Operasyon sonucunda Mişêrfa köyünün batı ve güneybatısında bulunan 2 köy daha çetelerden temizlenerek özgürleştirilmiştir. Bu alanda yaşanan şiddetli çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir.“

HESEKÊ-ŞEDDADÊ YOLUNDA ÇETELERE OPERASYON

Dün gece güçlerimiz Hesekê-Şeddadê yolu üzerinde konumlanan çete gruplarına yönelik bir operasyon düzenlediğini vurgulayan YPG, “Şiddetli çatışmaların yaşandığı operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda kahramanca savaşan bir yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.“

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2015, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER