YPG: Çetelerin işgal ettiği bazı noktalar geri alındı

YPG, YPG güçlerinin DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı güçlü bir direniş göstererek, püskürttüğünü ve düzenlediği karşı saldırılarla çetelerin işgal ettiği bazı noktaları geri aldığını, şehir içinde ilerlediğini duyurdu.

YPG: Çetelerin işgal ettiği bazı noktalar geri alındı
YPG Basın Merkezi,  YPG güçlerinin DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı güçlü bir direniş göstererek, püskürttüğünü ve düzenlediği karşı saldırılarla çetelerin işgal ettiği bazı noktaları geri aldığını, şehir içinde ilerlediğini duyurdu.


DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırı 35’inci gününde devam ediyor. YPG güçleri, çete saldırılarına karşı güçlü bir direniş göstererek saldırılarını püskürtürken, karşı saldırılarla da çetelerin işgal ettiği bazı noktaları geri alarak, kent içinde ilerlediğini belirtti.

KANİYA KURDA BÖLGESİNDEN SALDIRI DÜZENLEYEN ÇETELERE SERT KARŞILIK

YPG Basın Merkezi, dün gece boyunca kentin kuzey doğusunda bulunun Kaniya Kurda bölgesinden saldırı düzenleyen çetelere sert karşılık veren YPG güçlerinin çeteleri püskürttüğünü belirtti. Bu alanda yaşanan çatışmalarda en az 16 çete üyesinin öldürüldüğü de YPG Basın Merkezi’nin paylaştığı bilgiler arasında.

Kobanê’nin doğu cephesinde bulunan Belediye caddesinde de YPG güçlerinin bir karşı saldırı düzenlediğini kaydetti. “Bu saldırıda belediye caddesi tümüyle çetelerden temizlenmiş ve güçlerimiz 1 kademe ilerlemiştir” denilen açıklamada, bu alanda da tespit edilebildiği kadarıyla 13 çete üyesinin öldürüldüğünü ifade etti.

GÜNEY CEPHESİNDE KARŞI SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Bu alanda 2 adet BKC, 4 adet B7 roketatar, 1 kalaşnikof ve 1 adet Bruno tipi silah ile bu silahlara ait çok sayıda cephaneye el konulmuştur. Çetelere ait 2 cenaze güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır” diye devam eden açıklamada güney cephesinde de YPG güçlerinin çetelere yönelik karşı bir saldırı gerçekleştirdiğini kaydetti.

Bu saldırı ardından çetelerin işgal ettiği bir noktanın tümüyle çetelerden temizlendiğini belirten YPG BİM şunlara dikkat çekti: “Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 17 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait çok sayıda cephaneyi ele geçirmiştir. 7 çete cenazesi de güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.” / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER