YPG, İsveç'te de temsilcilik açtı

YPG, Rusya ve Çek Cumhuriyet’inde açtığı temsilciliklerin ardından İsveç’in başkenti Stockholm’de de temsilcilik açtı.

YPG, İsveç'te de temsilcilik açtı

Açılış, aralarında milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi tarafından yapıldı.

Açılışta; TEV-DEM Eşbaşkanı Sinem Muhammed ve Süryani Ulusal Konseyi Başkanı Bassam İshak, YPJ Komutanı Nesrin Abdullah, Cizre Kantonu Dışişleri Bakanı Abdulkerim Omar ve Çevre Partisi Yeşiller’in Dış Politika Sorumlusu Valter Mutt hazır bulundu.

Burada bir konuşma yapan Cizre Kantonu Dışişleri Bakanı Abdulkerim Omar, Rojava temsilciliği binasının sadece Kürtlerin değil, tüm ezilen halkların; Asuri-Süryani, Ermeni, Ezidi ve baskı altında bulunan tüm halkların evi olduğunu söyledi.

Sosyal Demokrat Parti Dalarna Bölgesi Ombudsmanı Evin Çetin de Rojava temsilciliğinin İsveç’te büro açmasının oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Çetin, “Ben bundan bir yıl önce Kobanê’deyken burada bir temsilcilik açılabileceğini hayal bile edemezdim. Ama Kürtlerin verdikleri mücadele tüm dünya tarafından takdirle karşılandı. İsveç Başbakanı, parlamentonun açılışını yaparken Kürtlerin Rojava ve Kobanê’deki mücadelelerinden söz etti,” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER