YPG Komutanı: 48 genç direnişe katıldı

YPG Komutanı Mahmut Berxwedan’ın Rojava ve Kobanê gençlerine yönelik, direnişe katılma çağırısının ardından 48 Kobanêli genç, direnişe ve kentin inşa sürecine katılmak üzere topraklarına geri döndü.

YPG Komutanı: 48 genç direnişe katıldı
YPG Komutanı Mahmut Berxwedan’ın Rojava ve Kobanê gençlerine yönelik, direnişe katılma çağırısının ardından 48 Kobanêli genç, direnişe ve kentin inşa sürecine katılmak üzere topraklarına geri döndü. Gençler, “Geride kalan tüm gençlerin de biran önce Kobanê’ye dönmesini ve direniş saflarına katılmalarını istiyoruz” çağrısında bulundu.


DAİŞ çetelerine karşı başlatılan tarihi direnişin 134’üncü gününde özgürleştirilen Kobanê’ye geri dönüşler de devam ediyor. Kobanê’nin özgürleşmesiyle birlikte kentte başlayan zafer kutlamaları devam ederken, Kobanê üzerindeki tehlikenin halen devam ettiği açıklamasını yapan YPG Komutanı Mahmut Berxwedan’ın köyleri kurtarma hamlesine yönelik gençlere çağrısı ilk günde karşılık buldu. DAİŞ çetelerinin ağır saldırıları nedeniyle aileleri ile birlikte Suruç’a göç etmek zorunda kalan 48 Kobanêli genç, direnişe ve kenti yeniden inşa sürecine katılmak üzere gece saatlerinde Kobanê’ye geldi. Müşritpınar Sınır Kapısı’ndan kente giriş yapan gençler, geride kalan tüm Kobanêli gençlere, “dönün” çağrısı yaparken, vatan hasretine dayanamayan 75 yaşındaki Mahmut Xelil de, gençlerle birlikte Kobanê’ye geldi.

‘GENÇLERİN DİRENİŞ SAFLARINA KATILMALARINI İSTİYORUZ’

Kobanê’nin özgürleştirilmesinin ardından kente ilk dönen gençlerden biri Azad Hemo. DAİŞ’in kente yönelik ağır saldırıları döneminde binlerce Kobanê’linin kenti terk etmek zorunda kaldığını hatırlatan Hemo, kendisinin de YPG saflarında direnirken yaralandıktan sonra Suruç’a geçtiğini belirterek, “Kobanê artık özgürleşti, ancak köylerde direniş sürüyor. Ben de direnişe ve kentin yeniden inşa sürecine katılmak üzere Kobanê’ye geldim” dedi. Kobanê’ye dönen gençlerden Müslüm Temo da “Ailelerimiz ile birlikte Kuzey Kürdistan’a geçtik. Orada yaşam bizim için çok zordu. YPG ve YPJ savaşçıları kentimizi özgürleştirdi, onlara minnettarız. Ancak direniş devam ediyor. Geride kalan tüm gençlerin de biran önce Kobanê’ye dönmesini ve direniş saflarına katılmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

‘HER BİR GÜNÜM BİR YIL GİBİYDİ’

Kobanê hasretine dayanamayan 75 yaşındaki Mahmut  Xelil ise Kobanê’ye giriş yaparken duygulu anlar yaşadı. DAİŞ çetelerinin saldırılarından kaynaklı yaklaşık 4 ay önce kenti terk etmek zorunda kaldığını dile getiren Xelil, bir oğlunun da YPG saflarında çetelere karşı direndiği bilgisini vererek,  “DAİŞ’ten dolayı topraklarımıza dönemiyorduk. Savaşçılar burayı özgürleştirdi ve biz de geri döndük” dedi. Ailesini Suruç’ta bırakan Xelil, yeniden ayak bastığı topraklarına ilişkin duygularını ise “Kobanê’nin topraklarına kurban olayım. Şuan çok mutluyum. Topraklarımdan uzak olduğum her bir gün bana bir yıl gibiydi” şeklinde dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER