YPJ'li bir savaşçının kimlik bilgileri açıklandı

YPJ Basın Merkezi 4 Temmuz 2015’te fedaice direnerek, büyük bir azimle İnsanlık düşmanı çetelere karşı kahramanca çarpışarak şehitler kervanına katılan savaşçısı Evîndar Botan’ın kimlik bilgilerini açıkladı.

YPJ'li bir savaşçının kimlik bilgileri açıklandı
YPJ Basın Merkezi 4 Temmuz 2015’te fedaice direnerek, büyük bir azimle İnsanlık düşmanı çetelere karşı kahramanca çarpışarak şehitler kervanına katılan savaşçısı Evîndar Botan’ın kimlik bilgilerini açıkladı.


YPJ Basın Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, büyük bir azimle İnsanlık düşmanı çetelere karşı kahramanca çarpışarak şehitler kervanına katılan savaşçısı Evîndar Botan’ın kimlik bilgilerini açıkladı. YPJ’nin yaptığı açıklama şöyle;

“Zeynep Tekîn (Evîndar Botan) arkadaşımız azim ve kahramanlığın sembolü olarak Tarihi Kobanê direnişinde yer aldı. Kobanê kent merkezinin DAIŞ çetelerinden temizlenmesinden Kobanê’nin kırsal alanlardaki temizliğine kadar büyük bir rol oynadı. Koşullar ne olursa olsun arkadaşımız Evîndar direniş cephelerinden bir an olsun ayrı kalmak istemezdi. Onun içinde arkadalar arasında güvenin adresiydi.

Evîndar Botan, ülke davasına sevdalıydı. Arkadaşları ile birlikte halkların düşmanlarına karşı görkemli bir şekilde savaştı, tüm kadınların özgür ve eşit bir yaşama kavuşması için mücadele etti.

Evîndar yoldaş en son Kobanê kantonunun güney kırsalında DAIŞ çetelerine karşı temizlik operasyonlarında 4  Temmuz 2015’te fedaice direnerek, büyük bir azimle düşmanın üzerine gitti.  Insanlık düşmanı çetelere karşı kahramanca çarpışarak şehitler kervanına katıldı.

Evîndar arkadaşımızın şehadeti bizim için büyük bir kayıp ve acıdır. YPG/YPJ olarak şehîd Evîndar’ın özgürlük mücadelesinde bizlere kattığı değerleri hiç bir zaman geriletmeden, zayıflatmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm gücümüzle şehitlerimizin yolunda yürüyeceğiz.

YPJ Komutanlığı olarak tüm savaşçılarımız adına başta Evîndar Botan arkadaşımızın ailesi, bütün Kürt halkı ve dünya kadınlarının başısağ olsun diyoruz. Şehîd Evîndar şahsında tüm devrim şehitlerinin yolunu takip edeceğimizin sözünü veriyoruz.

YPJ savaşçıları bugün kadın düşmanlarına karşı savaşarak, özgür ve demokratik bir yaşam için mücadele ediyor. Onurlu tüm insanların gözleri bu mücadeleye kilitlenmiş. Bu temelde özgürlük tutkunu, yurtsever gençleri, özelliklede genç kadınları güçlerimiz arasında saf tutmaya çağırıyoruz.”

Özgürlük savaşçısı Evîndar Botan’ın kimlik bilgileri şöyle:

ypj

Kod Adı: Evındar botan

Adı Soyadı: Zeynep tekın

Ana Adı: Asya

Baba Adı: Nımet

Doğum Yeri: adana seyhan(aslen beytusebab)

Şehadet Tarihi ve Yeri: 04.07.2015 Kobanê

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER