Yüksekdağ: AKP-CHP-MHP koalisyonunun da bir şansı yok

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van’da 15 temmuz darbe girişimini değerlendirdi. Türkiye’de büyük bir rejim krizinin yaşandığına dikkat çeken Yüksekdağ, 15 Temmuz sonrası yaşanılanları da eleştirdi.

Yüksekdağ: AKP-CHP-MHP koalisyonunun da bir şansı yok

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van’da il ve ilçe örgütleriyle bir araya geldi, burada yaptığı konuşmada gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“AKP’nin ittifakları boşa çıktı”

15 Temmuz darbe girişimine değinen Yüksekdağ, Gülen Cemaati ile AK Parti’nin geçmişte ilişkide olduklarını ifade ederek, AK Parti’nin şimdi “FETÖ” dediği bu yapı ile kurduğu ittifakının sonunun felakete dönüştüğünü dile getirdi.

AK Parti’nin son bir yıldır da ulusalcı çevrelerle ittifak geliştirdiğine dikkat çeken Yüksekdağ, bu ittifakların da boşa çıktığını söyledi.

Yüksekdağ, Türkiye’de iktidarın bu nedenle ‘geleceksizlik bunalımı’ yaşadığını savunarak, “AKP ve Saray iktidarı bir rejim krizi yaşıyor ve 15 Temmuz darbesiyle demokratik siyaset alanından tamamen uzaklaştı. Kriz henüz aşılmadı” dedi.

“AKP-CHP-MHP koalisyonunun da bir şansı yok”

Son bir yıldır süren çatışmalı ortamın devam ettiğine vurgu yapan Yüksekdağ, bu yöntemlerle darbe koşullarının ortadan kalkmasının mümkün olmadığını belirtti.

Yüksekdağ, yaşanan darbe girişiminin AK Parti iktidarının kurduğu koalisyonların bir sonucu olduğunu anlattı:

“Şimdi halkımızın talepleri yok sayılıyor. Şimdi oluşturulan AKP-CHP-MHP koalisyonunun da bir şansı yok. AKP-CHP-MHP yaptıkları şovlarla ne kadar çürüdüklerini gösteriyor. İşte HDP bu bataklığın içinde açan nilüfer çiçeğidir. HDP özgür bir yaşam, tutarlı siyasetin tek alternatifidir. HDP artık bütün Türkiye’nin ana muhalefet partisidir.”

HDP’nin halkların alternatifi olduğunu da ifade eden Yüksekdağ, şunları söyledi:

“HDP olarak geldiğimiz yer: Türkiye’nin tek alternatifiyiz. Ancak bir yılda yürütülen tarihsel mücadelenin ihtiyaçlarına yetersiz kaldık. İşte bu yetersizliği hızla ortadan kaldırmanın zamanıdır. Daha organize olarak kazanmak zorundayız.”

Mebic’in IŞİD’den kurtarılması

Menbic’in özgürleştirilmesine de değinen Yüksekdağ, “Özgür Minbic, özgür Suriye, özgür Türkiye ve özgür Kürdistan demektir. Bu bizim için tarihsel bir yürüyüştür. Minbic, halkların kardeşliğinin zaferi olarak tarihe geçti. Rojava yeni bir yaşam ve siyasi programın hayata geçirileceği alan olacaktır. Rojava tüm dünya halklarının mücadelesine ışık olacaktır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER