Yüksekdağ: Değişim ve isyan kazanacak

Ege turunu sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ: Değişimi, isyan ve serhıldan hareketini temsil eden güçler kazanacak. Bize dayattıkları kırmızı çizgileri değil, halkın istediği sarı, kırmızı, yeşil çizgileri tartışacağız artık.

Yüksekdağ: Değişim ve isyan kazanacak
Ege turunu sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ: Değişimi, isyan ve serhıldan hareketini temsil eden güçler kazanacak. Bize dayattıkları kırmızı çizgileri değil, halkın istediği sarı, kırmızı, yeşil çizgileri tartışacağız artık.


Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ege Bölgesi turu kapsamında Torbalı'nın ardından Menemen'in Asarlık ve Aliağa'da halkla buluştu.
Yüksekdağ, Asarlık beldesinde seçim çalışmasını yürüten komisyon üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantı öncesi basına açıklama yapan Yüksekdağ, Türkiye'nin yeni sürecini konuşmak için halklarla bir araya geldiklerini belirtti. Demirtaş'ın daha bugünden yeniyi ve geleceği temsil eden halkın adayı olduğunu söyleyen Yüksekdağ, "Sayın Demirtaş, HDP gibi Türkiye halklarının bağrından çıkan bir kimliktir. Demirtaş, sadece kendinden ibaret bir kimlik değil, toplumu kucaklayan bir fikre sahip. Türkiye'yi adalet, barış ve eşitlik üzerinden yeniden kurma fikridir" dedi.

'BİÇTİĞİNİZ GÖMLEK PATLADI'

HDP'nin özgücü olan halkın gücüne dayanarak, tarihsel sürece yanıt vereceğini ifade eden Yüksekdağ, HDP'nin halkların 3. seçeneği ve yolu olduğunu söyledi, "Türkiye, Kürdistan ve bölge haklarının geleceğini kazanacağı yegane yoldur" diye belirtti. 
HDP olarak geleceği temsil ettiklerini belirten Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Bu yeni yolun sıkıntıları var elbette. Ama sıkıntıları çekecek güçler karşımızda duran güçlerdir. Türkiye halkları eskiyen gömleğin içerisine sığmıyor. Diktiğiniz, biçtiğiniz gömlek patladı. Çözülmemiş bir KÜrt sorunu, talepleri kabul edilmeyen Aleviler, her gün sokakta öldürülen translar, eşit yurttaş olarak görülmeyen çeşitli inançlardan halklar, geleceksizleştirilen gençlerimiz... Bu dar sınırlara sıkışmış düşünceye mahkum olmak istemiyor. Cumhurbaşkanı süreci bize duyulan ihtiyacın ne kadar olduğunu gösterdi" dedi.

Farklılıklar ve bunun yarattığı zenginliğin akacağı kanalın Demirtaş ve onun arkasındaki güçlerin açtığı kanal olduğunu belirten Yüksekdağ, "Dayandığımız program toplumsal birlik programıdır, çizgisidir. Geleceğimiz bu programdan geçiyor" diye belirtti.

'KAZANACAĞINA O KADAR EMİN OLMA ERDOĞAN'

Erdoğan'ı eleştiren Yüksekdağ, "Kazanacağından o kadar emin olma" dedi. Toplumsal eşitsizlik ve adaletsizliklere dikkat çeken Yüksekdağ, "Böylesi bir adaletsizlik içerisinde kazandığınız gerçekten zafer mi olacak?" diye sordu.
Siyasette adaletin sağlanması gerektiğini ifade eden Yüksekdağ, AKP'nin siyaseti adalet zemininde değil, hegemonya ve despotluk zemininde yaptığını kaydetti.

'TAM DEMOKRASİ İSTİYORUZ'

Yüksekdağ, "Tam demokrasi istiyoruz, yarım ve yaralı demokrasi değil" dedi, HDP'nin ruhunun ve amacının bu olduğunu vurguladı. Yüksekdağ, sözlerini şöyle tamamladı: "Erdoğan'ın istediği gibi milli şef yaratma sevdalısı değiliz. Halkımızı çarpık ve yaralı demokrasiden kurtarmak istiyoruz. Bugün ve bundan sonra göstereceğimiz irade kazanacağımız zaferin ilanıdır."

Yüksekdağ, Asarlık'ın ardından Aliağa'ya geçerek halk toplantısına katıldı.

Yüksekdağ, DBP İlçe Örgütü önünde onlarca kişi tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Toplantıda ilk sözü HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur aldı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok  daha kararlı ve geniş bir çalışma yürütülmesi gerektiğini söyledi. "Sırtımızı halkımıza dayadık, bizi devrimci kılan da budur" diyen Uğur, birleşik ve güçlü bir çalışma ile kazanacaklarını söyledi.

DBP İl Eş Başkanı Fevziye Pülat, "Demirtaş'a sahip çıkmak, onurumuza sahip çıkmaktır" dedi,  kadın, erkek, genç, yaşlı tüm ezilenlerin Demirtaş'a oy vermesini istedi. 

ROJAVA DEVRİMİNİ SELAMLADI

Ardından alkışlar eşliğinde sözü HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ aldı. Birecik'te  Rojava devrimine destek vermek için direnen halkın selamlarını ileten Yüksekdağ, Rojava devriminin ikinci yılını selamladı. Yüksekdağ, "Rojava'ya savaşmaya gidenlere, düşenlere selam olsun. Devrimi boğmaya çalışan güçlere lanet olsun" dedi.

"HDP'nin, seçimlere halkın içerisinden çıkmış bir adayla girmiş olması yeniyi yaratma iddiasındandır" diyen Yüksekdağ, HDP'nin üçüncü yol olduğunu ve sokaklarda kendini göstereceğini söyledi. "Üçüncü yoluz ama bu seçimlerde ikinci seçeneğiz" diyen Yüksekdağ, Erdoğan ve İhsanoğlu'nun bir, Demirtaş'ın ise kendi başına bir kişiyi temsil ettiğini kaydetti. 

Yüksekdağ, şunları söyledi: "Onların arkasında paranın, zulmün, zorbalığın gücü var. Bizim arkamızda dişiyle tırnağıyla kazanmanın, yoldaşlığın, kardeşliğin, emek mücadelesinin, kadın mücadelesinin, Türkiye, Anadolu, Mezopotamya halklarının mücadelesi var. Kürdistan'ın serhıldanları, Türkiye'nin isyanıyla değişen bir süreçten geçiyoruz. Değişimi, isyan ve serhıldan hareketini temsil eden güçler kazanacak. Bize dayattıkları kırmızı çizgileri değil, halkın istediği sarı, kırmızı, yeşil çizgileri tartışacağız artık."
Yüksekdağ, karşılandığı gibi alkışlarla uğurlandı. 

HDP Eş Genel Başkanı buradan iftara katılmak üzere Dikili'ye geçti. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER