Yüksekdağ: El ele verip yeni yaşamı inşa edeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ: Bütün Türkiye ve Kürdistan'da eşitliğin, özgürlüğün ana yurdunu inşa ediyoruz. Bizler el ele verip yeni bir yaşamı ve siyaseti inşa edeceğiz. Biz kazanacağız bundan emin olun

Yüksekdağ: El ele verip yeni yaşamı inşa edeceğiz
HDP, Van milletvekili adaylarını HDP il binasında binlerin katıldığı bir törenle halka tanıtıldı. Tanıtım töreninde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Halkımız bugün Şengal'de, Maxmur'da, Kobanê'de kazanıyor. Bütün Türkiye ve Kürdistan'da eşitliğin, özgürlüğün ana yurdunu inşa ediyoruz. Bunu bize sağlayan tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Bizler el ele verip yeni bir yaşamı ve siyaseti inşa edeceğiz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Biz kazanacağız bundan emin olun” dedi.


HDP'nin Van milletvekili adayları HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Lezgin Botan, Yurdusev Özsökmenler,  Adem Özcaner, Tuba Hezer, Musa İtah, Remzi Özgökçe ve Yeliz Yıldırım Van Ferit Melen Havaalanında binlerce kişi karşılandı. 8 milletvekili adayı oluşturulan yüzlerce araçlık konvoy ile miting alanına doğru yola çıkarken, konvoya motosikelleri ile katılan halk renkli görüntüler oluşturdu. Konvoyun geçtiği yol güzergahında kitle alkış, zılgıt ve zafer işaretleri ile destek verirken, yoldan geçen araçlar ise kornaları ile destek verdi.

HDP Van milletvekili adayları HDP İl  binasının önünde düzenlenen mitinge katıldı. Soğuk havaya rağmen alanı dolduran binler ulusal kıyafetlerini giyerken, sarı, kırmızı, yeşil ve mor bayraklar salladı.

Adaylar mitingin yapıldığı alana seçim otobüsü ile gelirken, yoğun ilgiden dolayı seçim otobüsü alana girmekte zorluk yaşadı. Sahneye çıkan adaylar coşkuyla alkışlanırken Figen Yüksekdağ’ın sahneye çıkmasıyla binler “Kürdistan sizinle gurur duyuyor” sloganları atmaya başladı. Daha sonra tek tek sahneye çıkan adaylar halkı selamladı. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunulurken Kürt Ulusal Marş’ı “Her ne Peş” okundu.

Mitingde ilk olarak konuşan HDP Van İl Eş Başkanı M. Veysi Dilekçi, HDP'den Van aday adaylığı için başvuruda bulunan 92 yürekli arkadaşını kutladığını söyleyerek konuşmasına başladı. Listelere giremeyen arkadaşlarının gönüllerinin vekili olduğunu ve bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Dilekçi, 2 dönemdir parlamentoda Van halkını temsil eden milletvekillerine de teşekkür etti. Dilekçi, "Tarihe yeni bir sayfa açtığımızın başlangıç günüdür bugün. Bütün adaylarımıza hoş geldin diyoruz. 2007'de iki vekil çıkardık, 2011'de bu sayı dörde çıktı. Şimdi yine bunları ikiye katlamanın  zamanı. 7 Haziran'da hedefimiz 8 milletvekili çıkarmak. Geri kalanını da diğer partiler kendi aralarında paylaşsın" diye konuştu.

HDP Van milletvekili adayı Adem Özcaner ise konuşmasına besmele çekerek başladı. Azadi İnisiyatifi ile gerçekleşen ittifakın adayı olan Özcaner, HDP ile sağladıkları ittifakın bir ilk olduğunu ve bunun sürekli olmasının önemine değindi. Özcaner konuşmasında şunları söyledi: " Kürdistan halkları arasındaki ittifak her zaman var olsun. Biz Kürdistan mücadelesine layık olmaya çalışacağız. Kürdistan’ın dört bir parçası şimdiye kadar zulüm görüyordu ama bu saatten sonra kimse karşısında duramaz. Umut ediyoruz ki Kobanê, Şengal ve Rojava’da özgürlük yakınlaştı. Bundan sonra özgürlük bize daha bir yakın" dedi.

Ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı ve HDP Van milletvekili adayı Figen Yüksekdağ ise  konuşmasına başkarken binler “Kürdistan seninle gurur duyuyor”  sloganı attı. Yüksekdağ ise slogana karşı “bizler sizinle gurur duyuyoruz” diye karşılık verdi. Yüksekdağ, “Sizleri temsil etmek bizim için temsiliyetlerin en büyüğü ve en gurur vericisidir. Bu halkın coşkusunu bu halkın davasını temsil etmek size ve davanıza hizmet etmek gururların en büyüğüdür” dedi.  

‘HERŞEYİMİZİ BAŞKAN ÖCALAN'A VE ŞEHİTLERE BORÇLUYUZ’

Bu halkın bugünlere kolay gelmediğini ifade eden Yüksekdağ, “Bugün Ortadoğu’nun ve Mezopotamya’nın dört bir yanında güneş halklarımız için doğuyor. Düne kadar kaybetme yazgısına mecbur ettikleri halkımız her yerde kazanıyor. Kobanê’de Şengal’de ve Maxmur’da haklar kazanıyor. Bu topraklarda Türkiye halklarının eşitlik, kardeşlik üzerine kurulu olan ana yurdunu inşa ediyoruz. Birleşerek inşa ettiğimiz ana yurdumuzda yeni bir yaşamı kanımızla büyütüyoruz. Birleşik ana yurdumuza canını veren bütün şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Eğer bugün halkımız dört bir yanda bütün haklarının kaderini değiştiriyorsa, haklılığın zaferini ilan ediyorsa bugüne kadar canın veren şehitlerimizin sayesinde kazanılmıştır. Şehitlerimize ve Başkan Öcalan’a verdiğimiz sözü asla unutmayacağız. Biz direnişin elçilerine, sözcülerine barışın elçilerine ve sözcülerine verdiğimiz sözü bu zamana kadar tuttuk ve bundan sonrada tutacağız. Van’da da bu sözü tutacağız” şeklinde ifade etti.

‘BU HALK BÜTÜN ACILARA RAĞMEN HİÇ BOYUN EĞMEDİ’

Van’ın artık daha güçlü daha coşkulu kazanacağını dile getiren Yüksekdağ, Van’ın büyüyerek geldiğini ifade etti. Yüksekdağ, “Değerli halkımız bu topraklar nice saldırılar ve basıklar gördü. Van bir taraftan yaralandı. Depremde nice canımızı yitirdik. Özgürlük mücadelesinde bu zamana kadar haklarımız üzerinde yürütülen kirli savaşta nice canlarımızı yitirdik. Bu topraklar acıların nicesini gördü ama boyun eğmedi tıpkı bugün olduğu gibi. Bugünde boyun eğmeyen bir halkın geleceğe yürüyüşünü başlatıyoruz. Seçimler ve adaylıklarımız ilan edildikten sonra ilk mitingimizi, adaylarımızı halkımızla birleştirdiğimiz ilk buluşmayı Van’da gerçekleştiriyoruz. Bütün Türkiye halklarına hayırlı olsun. Herkes Van’ın uğurunu görecek. Bugün yürüyüşümüzü Van’dan başlattık. Adaylarımızı Van’da sizlerle buluşturduk. Bütün Türkiye’de daha uğurlu bir yürüyüşe işaret olacaktır. Van’da nasıl yaralarımızı sararak ama dimdik ve daha fazla büyüyerek ilerlediysek bundan sonrada daha fazla kazanarak ve zaferlerimizi büyüterek ilerleyeceğiz” dedi.

‘BU COŞKU NEHRİNİ HİÇBİR BARAJ DURDURAMAZ’

Van halkının yüzünün güleceğini kaydeden Yüksekdağ, sözlerini şöyle tamamladı: “Bütün halkların yüzü gülecek. İşçinin emekçinin, yoksulun herkesin yüzü gülecek. Bizim sözümüz budur, bu söz bizim şeref sözümüzdür. Bugünde hayırlı bir yolculuğu buradan el ele, yürek yüreğe vererek başlatıyoruz. Mezopotamya’nın bizleri yeni bir yaşam, yeni bir ortak ve demokratik vatan kurmak için yola çıktık. Ve bu yolda hiçbir engel tanımadığımız gibi onların çürük barajını da tanımayacağız. Gelsinler görsünler. Bu coşku nehrini hangi baraj durdurabilir. Hangi baraj bu akışa kelepçe vurabilir. Hiçbir bent halkımızın yeni yaşam yürüyüşünü durduramayacaktır. Bizler el ele verip yeni bir yaşamı ve siyaseti inşa edeceğiz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Biz kazanacağız bundan emin olun” dedi.

Miting konuşmaların ardından adayların yurttaşları selamlaması ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER