Yüksekdağ: Erdoğan sivil darbe rejimini dayatıyor

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Erdoğan’ın sivil darbe rejimi dayattığını söyledi.

Yüksekdağ: Erdoğan sivil darbe rejimini dayatıyor

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen Hacı Bektaşi Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kabul etseniz de etmeseniz de Türkiye’de rejim değişti” sözleriyle ilgili, iktidarın “Tarihe gömeceğim” dediği darbeyi bugün kendisinin yaptığını söyledi.

Yüksekdağ burada bir konuşma yaparak, Türkiye’de fiili bir darbe yaşandığını cumhurbaşkanının, ‘Kabul etseniz de etmeseniz de Türkiye’de rejim değişti’ dediğini belirterek, “Yani bizlere sivil darbe rejimini dayatıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Türkiye sivil darbe yönetimiyle yönetilmeyi hak etmiyor. Bu iktidar, ‘Darbeleri ve darbecileri ortadan kaldıracağım, tarihe gömeceğim’ diye iktidara gelmişti. Bugün darbeyi kendisi yapıyor. Türkiye toplumuna anti demokratik rejim değişikliğini dayatıyor ve ‘Kabul etseniz de etmeseniz de böyle yaşayacaksınız’ diyor. ‘Çatışmaya mecbursunuz, ölüme, gerilime mecbursunuz’ diyor. Kusura bakmayın hiçbir şeye mecbur değiliz” dedi.

Yüksekdağ şöyle devam etti:

“Savaşı Türkiye halkları istemiyor. Bugün bizde burada isteğimizi, dileğimizi bir kere daha söyledik. Bir kere daha barış diledik. Bir kere daha kardeşlik, huzur, istikrar içinde tüm Türkiye halklarının bir arada yaşamasını diledik. İnşallah, bunu da hep birlikte başaracağız. Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürt’üyle, Türkü’yle bütün ezilen halklarımız el ele vererek omuz omuza vererek bu savaş ve gerilim siyasetine son verecek. Halklarımızın barışın kapısını açacak. Hacı Bektaş hazretlerinin dost kapısında memleket için barış diledik.”

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2015, 23:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER