Yüksekova'da eğitime pazartesi günü başlanıyor

Yüksekova'da 78 gün süren sokağa çıkma yasağının 06.00-20.00 saatleri arasında kaldırılmasının ardından ilçeye dönüşler devam ederken, öğrencilerin ise önümüzdeki pazartesi gününden itibaren ders başı yapacağı belirtildi.

Yüksekova'da eğitime pazartesi günü başlanıyor
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi'nde 13 Mart 2016 tarihinde başlayan ve 78 gün süren sokağı çıkma yasağının kaldırılması ile birlikte Van, Hakkari ve çevre köylere yerleşen vatandaşlar ilçeye dönmeye başladı. İlçedeki çatışmalardan dolayı 67 okuldan 11'nin hasar gördüğü bildirildi.

İlçeye dönen öğrencilerin önümüzdeki pazartesi gününden itibaren eğitime devam edecekleri belirtilirken, yasak öncesi 33 bin olan ilçedeki öğrenci sayısının da yasak sonrası Milli Eğitim sisteminde 21 bine düştüğü kaydedildi.

Milli Eğitim yetkilileri, sokağı çıkma yasağı sonrası Yüksekova ilçesine dönüş yapıp kendilerine başvuran öğrencilerin okullarında eğitime başlanacağını söyledi. İlçedeki bin 500 öğretmenin de görev yerinde hazır bulunduğu ifade edildi. İlçede telafi eğitimin yapılıp yapılmayacağının ise Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirleneceği ifade edildi.
Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2016, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER