Yüksekova'da 'esnafına sahip çık' kampanyası

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sosyal medya üzerinde 'Esnafına sahip çık' kampanyası başlatıldı.

Yüksekova'da 'esnafına sahip çık' kampanyası
Yüksekova ilçesinde son zamanlarda zincir marketlerin çoğalması ilçedeki küçük esnafın tepkisine neden oldu. Bir süredir ekonomik sıkıntılarla boğuşan esnafın başı bu kez zincir marketlerle dertte. 

Söz konusu durma tepki göstermek amaçlı sosyal medya üzerinde bir kampanya başlatıldı. Üzerinde "Alışverişini yerel esnaftan yap. Kimi zaman anahtarını kimi zaman çocuğunu emanet ettiğin, esnafına sahip çık. İyi günümüzde, kötü günümüzde, düğünümüzde ve cemiyetimizde hep bizimle olan, "Üzerimde param yok sonra versem olur mu?' diyebileceğimiz esnafımıza sahip çıkalım. Esnafına sahip çık, paramız şehrimizde kalsın" yazılı afiş sosyal medyada büyük ilgi gördü. Kısa sürede yüzlerce kişi tarafından paylaşılan ve binlerce beğeni alan kampanyaya vatandaşlar da destek verdi.

Başlatılan kampanyadan memnun olduklarını söyleyen Yüksekova esnafı yetkililerden zincir marketlere bir sınırlama getirilmesini istiyor. Küçük ve orta boy esnafı Yüksekova'da iflasın eşeğine getiren zincir mağazalarla ilgili esnaflar düzenleme bekliyor.

Yan yana ve birbiri ardına açılmasının önüne STK'ların yerel yönetimle beraber işbirliği yaparak engel veya sınırlama getirilmesi konusunda acil bir çalışma yapılması gerektiğini belirten esnaflar bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını ve önlem alınmasını istiyor. / Yüksekova Haber

esnaf1.jpg

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2018, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER