Yüksekova'da gerginlik: 2 kişi hayatını kaybetti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde polisin Orman Mahallesine operasyonunu protesto etmek amacıyla yapılan yürüyüşünün ardından gerginlik çıktı. Gerginlik sırasında 2 kişi hayatını kaybetti.

Yüksekova'da gerginlik: 2 kişi hayatını kaybetti

Yüksekova'da dün gece Orman ve Cumhuriyet mahallelerinde polisler tarafından başlatılan hendek ve barikat operasyonu, bugün yüzlerce kişi tarafından protesto edilmesinin ardından olaylar çıktı. Çıkan olaylar sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti. 

Yüksekovahaber'de yer alan habere göre; Yüksekova'da dün gece Orman ve Cumhuriyet mahallelerinde polisler tarafından başlatılan hendek ve barikat operasyonu protesto etmek isteyen çok sayıda kişi ilçenin Şemdinli Yolu üzerinde bir araya gelerek, Cengiz Topel Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti.

Kalabalık, Oslo Otelinin önünden eski cezaevi kavşağına kadar yürüdü. Burada yapılan açıklamayla operasyonlar protesto edildi. Yürüyüşten sonra yüzü kapalı grupla polisler arasında gerginlik çıktı.

Yürüyüşten sonra grup, Cengiz Topel Caddesi üzerinde hava fişekler atarak eylem yaptı. Polis gruba gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahale etti.

Gerginlik sırasında zırhlı araçtan açıldığı belirtilen ateş sonucu Diyar Ertaç ve Diyar Akın isimli 2 genç hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden 2 gencin cenazesi otopsi işlemleri için Hakkari'ye götürülecek.

Öte yandan Yüksekova Devlet Hastanesi'nde polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı belirtildi.

Gerginlik nedeniyle esnafın kepenk kapattığı İlçede gerginlik Şemdinli Yolu üzeri ve Esenyurt Mahallesi'nin girişinde devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2015, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER