Yüksekova'da hayatını kaybeden 12 kişinin cenazesi Erzurum'da defnedildi

Yüksekova'da çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren YPS-YPS JİN üyelerine ait olduğu belirtilen 12 cenaze, 15 gün içinde teşhis edilmediği gerekçesi ile kimsesizler mezarlığına defnedildi.

Yüksekova'da hayatını kaybeden 12 kişinin cenazesi Erzurum'da defnedildi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren YPS ve YPS-JIN üyelerine ait olduğu belirtilen Erzurum Adli Tıp Kurumu’ndaki 44 cenazeden 12'si kentteki kimsesizler mezarlığına defnedildi. 12 cenazenin aynı mezarlıkta, numaralandırılarak defnedildiği öğrenildi. 

Dicle Haber Ajansı'nın haberibe göre, cenazelerin teşhisi için sabah saatlerinde ATK’ye giden ailelere ATK müdürü tarafından 54 cenazeden bugüne kadar 22’sinin kimsesizler mezarlığına defnedildiği bilgisi verildi. 

Defnedilmeden önce kan örnekleri alınarak fotoğrafları çekilen cenazeler için ailelerden DNA örneği alınırken, Erzirom Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından ATK’den alınan cenazelerin defnedildiği kimsesizler mezarlığının yeri hakkında da bilgi verilmedi. 

Geçen hafta içinde 10 cenazenin kimsesizler mezarlığına defnedildiği ATK’de Dersim’in Pülümü) ilçesinden getirilen ve PKK'li olduğu belirtilen bir kişinin cenazesi ile birlikte 33 cenaze teşhis için bekletiliyor. 

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER