Yüksekova'da yasak 9'uncu gününde, kent merkezi duman altında

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağı 9'uncu gününe girdi. Top atışlarının yapıldığı mahallelerde yoğun dumanlar yükseliyor.

Yüksekova'da yasak 9'uncu gününde, kent merkezi duman altında
ŞEMDİNLİ HABER

Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar 9'uncu gününe girdi. Efeler Taburu'ndan ilçenin değişik mahallelerine top atışları yapılırken, top atışlarının isabet ettiği alanlarda yoğun dumanlar yükseliyor. Çatışmalar Eski Kışla Mahallesi'nde yoğunlaşırken Efeler Taburu'ndan atılan bir top mermisi Yüksekova Öğretmenevi'ne isabet etti.

Öğretmenevi'nde Milli Eğitim Personelleri'nin kaldığı öğrenilirken top mermisinin binanın üçüncü katında bulunan gıda deposuna isabet ettiği kaydedildi. Olayda Öğremenevi binasında büyük çapta hasar oluşurken can kaybı yaşanmadı.

Eski Kışla mahallesi'nden dumanların yükseldiği ilçede patlama ve silah sesleri devam ediyor.

kjhfff  

Avukatlar ve MAZLUMDER, 'kimyasal gaz' iddiaları için heyet oluşturdu

Öte yandan Van Baro Başkanı Murat Timur, Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) ve MAZLUMDER üyelerinden oluşan heyet, bombardımanın sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gitmek üzere yola çıktı.

Timur, "Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı ile de görüşme yapacağız ve bağımsız hukukçular heyeti olarak yaptığımız araştırma ve incelemeleri kamuoyuna paylaşacağız" ifadelerini kullandı. 

55bf23d67b5636d32865ee980069499a

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2016, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER