Yüksekova'da yıkılan evlerde yaşam savaşı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 78 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında ağır hasar gören evlerinde kış koşullarında yaşamaya çalışan aileler, sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyor.

Yüksekova'da yıkılan evlerde yaşam savaşı

Yüksekova İlçesi’nde aylarca süren çatışmalar sırasında yıkılan ya da hasar gören evlerin sakinleri, dondurucu soğuklarda yaşam savaşı eriyor. Evlerinin bir bölümü yıkılan Güleryüz ailesinin fertleri de çaresizlik içinde yardım bekliyor.

Yüksekova İlçesi’nde hendeklerin kapatılması için başlatılan operasyonlar kapsamında 13 Mart 2016 tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 78 gün süren yasak sırasında düzenlenen operasyonlar sırasında Güleryüz ailesinin oturduğu ev de kullanılamaz hale geldi. 30 Mayıs’ta kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı ardından, yanlarına yerleştikleri akrabalarının evinden ayrılarak ilçenin Kuruköy Mahallesi’ne dönen 12 kişilik Güleryüz ailesi, evlerinin kısmen yıkıldığını görünce zor günler geçirmeye başladı.

hakkari2-004.jpg

Kış aylarında soğuk havada çaresiz kalan aile, yıkılan evin bir bölümünü komşularının desteği ile branda ile kapatıp burada yaşamaya başladı.

Evin bir odası ile mutfak bölümünün duvarının yıkıldığını anlatan 79 yaşındaki Musatafa Güleryüz, yıkılan duvarları onaramadıkları için burasını brandayla sanmak zorunda kaldıklarını söyledi. Bir oda ve mutfağın bir bölümünü barandayla kapattıkları için soğuktan korunamadıklarını anlatan Güleryüz, yanında kaldığı oğlunun inşaatlarda çalıştığını, yaşlı eşi ve torunlarının zor günler geçirdiklerini, yardım beklediklerini söyledi.

7’nci sınıf öğrencisi Sevnur Güleryüz ise barandayla sarılı evlerinin soğuk olması nedeniyle ders çalışamadıklarını belirterek kendilerine yardım edilmesini istedi. (HAKKARİ-DHA)

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2017, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER