Yurtgül ve Akhamur'u on binler uğurladı

Suruç'taki bombalı saldırıda yaşamını yitiren Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde on binlerin katıldığı tören ile toprağa verildi.

Yurtgül ve Akhamur'u on binler uğurladı
Suruç'taki bombalı saldırıda yaşamını yitiren Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde on binlerin katıldığı tören ile toprağa verildi. Mezarlık çıkışında konuşan Emrullah Akhamur'un annesi Zahra Akhamur, ise "Ben oğlumun cenazesini arıyordum onlar benim üzerime gaz atıyorlardı. Onlar ancak katil DAİŞ'i beslerler" sözleriyle tepkisini dile getirdi. 


Kobanê'nin yeniden inşası için Suruç'ta bulunan SGDF'li gençlerin uğradıkları bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerden Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur, Kızıltepe ilçesinde on binlerce kişi tarafından son yolculuklarına uğurlandı. Katliamın yaşanmasının ardından Yurtgül ve Akhamur'un cenazeleri yapılan otopsi ardından Kızıltepe ilçesine getirildi. Kızıltepe ilçe girişinde yüzlerce araçlık konvoy ile karşılanan cenazeler, ilçe girişinde binalarda ve yollarda yüzlerce kişi tarafından "Şehit namırın" sloganlarıyla karşılandı. 

Yurtgül ve Akhamur'un cenazeleri daha sonra son bir defa aile evlerine götürüldü. Evlerinden alınan Yurtgül ve Akhamur'un cenazeleri omuzlara alınarak Atatürk Mahallesi Mezarlığı'na yürüyüş halinde götürüldü. Yürüyüş sırasında kitle sık sık "Bijî Serok Apo", "Şehit namırın", "Katil Erdoğan", "PKK bunun hesabını soracak" sloganları attı. 

Yürüyüşün ardından Atatürk Mahalle Mezarlığı'na getirilen Yurtgül ve Akhamur'un cenazeleri yan yana bırakıldı. Cenazelerin mezarlığa bırakılması sırasında aile fertlerinin tabuta sarılarak ağıtlar yakması duygusal anlar yaşatırken burada DAİŞ ve Erdoğan'a öfke sloganları atıldı.

Defin öncesinde konuşan MEYA-DER Mardin Şube Başkanı Abdullatif Tabar, yaşamını yitiren gençlerin sadece eşitlik ve demokrasi istediğini dile getirerek "Bu topraklar bizim ve bu toprakların özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hiçbir saldırı içimizdeki inancı bitirmeyecektir" dedi.

Tabar'ın ardından söz alan DBP Mardin İl Eşbaşkanı Ömer Öcalan ise, katledilen gençlerin Kobanê'deki çocuklara oyuncak götürdüğünü hatırlatarak, saldırılara karşı mücadele mesajı verdi. 

Murat Yurtgül'ün amcası Yusuf Yurtgül ise, yaşamını yitiren gençlerin barış ve kardeşlik taleplerinin bile kabul edilmediğine dikkat çekerken, Emrullah Akhamur'un dayısı Hasan Yaşar da "Onlar tüm Kürt halkının şehididir. Onları ve onların mücadelesini hiçbir zaman unutmayacağız" diye konuştu. 

Yapılan konuşmalar ve dini vecibelerin ardından Yurtgül ve Akhamur, sloganlarla defnedildi.

Yurtgul ile Akhamur son yolculuğuna uğurlandıktan sonra mezarlık çıkışında konuşan Emrullah Akhamur'un annesi Zahra Akhamur da "Ben oğlumun cenazesin arıyordum onlar benim üzerime gaz atıyorlardı. Umuyorum ki Emine'nin de ciğeri yanar. Onlar ancak DAİŞ'i beslerler" sözleriyle tepkisini dile getirdi. 

Törenin ardından Yurtgül ve Akhamur için Kızıltepe Belediyesi Şeyh Davut Yalçınkaya Halk Evi'nde taziyelerin kabul edileceği belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER