20 bin öğretmen alınacak

Darbe girişiminin ardından binlerce öğretmen açığa alınırken, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı’ndana açıklama geldi. Bakan İsmet Yılmaz, “Açığa alınan öğretmen sayısı artı bir de bu özel okullar devlete geçtikten sonraki ihtiyaç olan öğretmen sayısı kadar öğretmen alınacak. Bu da 20 binin üstünde bir rakam demektir” dedi.

20 bin öğretmen alınacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas’ta darbe girişimini protesto edenlerle bir araya geldi.

Bakan Yılmaz, darbe girişimi kapsamında lisansı iptal edilen ve açığa alınan öğretmenlerin yerine bu yıl atama yapılıp yapılmayacağına ilişkin olarak, sözleşmeli ve mülakata bağlı öğretmen alımı yapılacağını belirtti.

Öğretmen alımını daha önce Şubat ayı olarak açıkladıklarını ancak yeni çıkan durum üzerine bunu öne çekeceklerini dile getiren Yılmaz, 2016 yılında sözleşmeli ve mülakatla öğretmen alınacağını söyledi.

Yılmaz, öğretmen alımına ilişkin olarak, “Açığa alınan öğretmen sayısı artı bir de bu özel okullar devlete geçtikten sonraki ihtiyaç olan öğretmen sayısı kadar öğretmen alınacaktır. Bu da 20 binin üstünde bir rakam demektir, ilerleyen süreçte bu rakam kesinleşecektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2016, 20:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER