Arınç’tan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’na 'damat' yanıtı

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, önceki gün damadıyla ilgili konuşan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın söylediği sözlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Arınç, "Sayın Başsavcı açıklamalarınız her haliyle yanlıştır" dedi. Arınç'ın bu sözlerine ise eski AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.

Arınç’tan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’na 'damat' yanıtı
Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman önceki gün  Cumhurbaşkanı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve eski AK Parti Milletvekili Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in FETÖ’den beraat ettiği davayla ilgili konuştu. Kocaman, “Ekrem Yeter ile ilgili bizim açımızdan o dosya dolu bir dosyaydı. Karara itiraz ettik, bozulacağını düşünüyorum. Dosyada ciddi deliller vardı” ifadelerini kullandı.

Arınç, Kocaman’ın bu sözleri üzerine Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Arınç yaptığı açıklamada, “Sayın Başsavcı açıklamalarınız her haliyle yanlıştır. Hukuk kurallarına ve etik kurallara aykırıdır” diyen Arınç, “Siz bu açıklamalarınızla bizlere kötü bir yeni yıl kutlaması yaptınız” dedi.

Açıklamanın “haysiyet cellatlarına malzeme verdiğini” söyleyen Arınç, Kocaman’ın kendi görüşlerini beyan edemeyeceğini savundu: “Siz yargıyı ve adaleti temsil ediyorsunuz. Adli konu üzerinde isim ve olay zikrederek sübjektif görüş beyan edemezsiniz” dedi.

İki buçuk yıl süren davanın usul ve yasaya uygun devam ettiğini ve halen kesinleşmemiş bir yargı kararı olduğunu kaydeden Arınç, açıklamaların yargılama sürecini etkilemeye yönelik olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.

ARINÇ’A TEPKİLER: HADDİNE DEĞİL

Arınç’ın bu sözlerine Gaziantep AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar tepki gösterdi. Tayyar, Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bak sen! Kötü niyetli adam, TBMM antetli açıklamasında, başsavcıya gözdağı vermekle kalmamış, Adalet Bakanı ve HSK’yı da talimatlandırmış! Birgün dahi pişmanlık duymamış, hem cübbesiyle hem YİK güvencesiyle FETÖ’yü savunmuş bu adama pabuç bırakırsanız yazıklar olsun.”

Arınç’ın sözlerine bir tepki de eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’den geldi. Metiner, “Ankara Cumhuriyet Başsavcısına gözdağı vermek Arınç’ın haddi değildir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sıfatınızı kötüye kullanıp tehdit ve suçlama diline başvurmanız asla kabul edilemez. Yürekli Başsavcımızı Arınç gibilere yedirmeyiz. Sonuna kadar arkasındayız Başsavcımızın, biline!”  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2020, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER