100'den fazla kuruma özelleştirme yolu açıldı

AOÇ, AKM, TDK, TTK, TRT, DTGM, İller Bankası, TÜBİTAK, Milli Piyango İdaresi DSİGM, YURTKUR gibi kurumların da aralarında bulunduğu 100’den fazla kuruma özelleştirme yolu açıldı.

100'den fazla kuruma özelleştirme yolu açıldı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önceki gün kabul edilen tasarıyla, 100’den fazla kuruma varlıklarını ve ticari hisselerini özelleştirme idaresine devretme ve bu şekilde özelleştirme yolu açılıyor.

Kabul edilen tasarıyla birlikte özelleştirme yolu açılan kurumlar arasında Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü (DTGM), Türk Tarih Kurumu (TTK) ve Türk Dil Kurumu (TDK) da bulunuyor.

Bu kurumlar varlıklarını özelleştirme idaresine devrederek, ihale yasasının kapsamı dışında özelleştirebilecek.

Hürriyet’in haberine göre, söz konusu düzenleme torba yasa tasarısının 35. maddesinde bulunuyor.

Buna göre, özel bütçeli idarelere ait ticari amaçlı kuruluşlardaki hisseler ile varlıklardan bu idarelerce, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na bildirilenler, Özelleştirme Yasası kapsamında özelleştirilecek.

Kapsama giren bazı kuruluşlar

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Hukuk Müşaviri Mehmet Kilci, özel bütçeli kuruluşun talebi durumunda, istenen varlığın özelleştirme kapsam ve programına dahil edileceğini belirtirken, kapsama giren kuruluşlardan bazılarını ise şöyle sıraladı:

“Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, TRT, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, GAP Başkanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü.”

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2016, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER