Hurşit Külter'in akıbeti 80 gündür bilinmiyor

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor. 80 gündür akıbeti bilinmeyen Külter’in abisi, “gözaltına alınan darbeci askerlerden kardeşinin akıbetinin sorulmasını” istedi.

Hurşit Külter'in akıbeti 80 gündür bilinmiyor

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

Akıbeti tam 80 gündür bilinmeyen Hurşit Külter için yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınabilmiş değil.

Adli, kolluk ve idari birimler, tanık ifadelerine rağmen Hurşit Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor.

İnsan hakları örgütleri ise Külter’in bulunması için girişimlerini sürdürüyor.

Ancak Külter’in akıbetine dair Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yapılan başvurulardan da bir sonuç yok.

Bakanlık ‘İnceliyoruz’ dedi, ses yok

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 23 Haziran’da İçişleri Bakanlığı’nın bir mülkiye müfettişini bu konunun araştırılması ve incelenmesiyle ilgili görevlendirdiğini söylemişti.

Ancak Bakan Işık’ın bahsini ettiği bu incelemeye dair henüz bir açıklama yapılmış değil.

Abi Külter: Hükümet Hurşit’i darbecilere sorsun

Kardeşinin darbe girişiminde bulunan askerler tarafından gözaltına alındığını dile getiren Külter’in abisi Kamil Külter, kardeşinin akıbetinden sorumlu olan hükümette, gözaltına alınan darbeci askerlerden kardeşinin akıbetini sormasını istedi:

“15 Temmuz darbesinden sonra savaşı yürüten komutanlarla beraber 309 asker gözaltına alındı. Kardeşim o darbecilerin yürüttüğü savaş esnasında gözaltına alındı. Onlar gözaltına alındı ama hükümet Hurşit ile ilgili herhangi bir açıklama yapmış değil. Devlet, gözaltına aldığı darbecilerden Hurşit’in akıbetini sorması gerekiyor.”

Anne Külter: Ölü ya da sağ ama versinler oğlumu

Hurşit Külter’in annesi Kerime Külter ise yaptığı son açıklamada, “Bize bu acıyı yaşatanların birazcık vicdanı varsa, yüreklerinde birazcık sevgi varsa oğlumu bana getirirler. Ölü ya da sağ ama versinler oğlumu. Gece gündüz aynı şeyi düşünüyorum; ‘Acaba Hurşit nerede, ne yapıyor? Neler yaptılar oğluma, hangi acıları yaşattılar ona?’ diye düşünüyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2016, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER