12 baroyu eleştirdi, TBB'ye dava açtı

Ankara Barosu avukatlarından Ömer Lütfü Avşar, 12 baronun yaptığı olağanüstü genel kurul çağrısını reddeden Türkiye Barolar Birliği'ne Ankara İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Avşar, 12 baroyu da kararlarının arkasında durmadıkları için eleştirdi.

12 baroyu eleştirdi, TBB'ye dava açtı
Ankara Barosu avukatlarından Ömer Lütfü Avşar, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’na 12 baronun yaptığı olağanüstü genel kurul çağrısını reddetmesi nedeniyle Ankara İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Cumhurbaşkanlığındaki adli yıl açılış törenine katılmasına tepki gösteren İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Şanlıurfa, Van, Bursa, Antalya, Aydın, Diyarbakır, Tunceli ve Mersin baro yönetimleri, TBB’nin “seçimli olağanüstü genel kurula götürülmesi” için ayrı ayrı karar alıp TBB Yönetim Kurulu’na göndermişti. TBB ise bu talebi reddetti. Kararın reddedilmesinin ardından yargı yolunu kullanmayacaklarını açıklayan 12 baro, fiili olağanüstü genel kurul yapmayı düşündüklerini ifade etmişlerdi. Ancak bu yönde bir adım atılmadı.

TBB’YE DAVA AÇTI

Ankara Barosu avukatlarından Ömer Lütfü Avşar, 12 baronun kararlarının arkasında durmamasını ve yargı yolunu kullanmamasını eleştirdi. Avşar, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’na 12 baronun yaptığı olağanüstü genel kurul çağrısını reddetmesi nedeniyle Ankara İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

12 BARO KARARININ ARKASINDA DURMADI

Avşar, dava açma gerekçesini şu sözlerle açıkladı: “Baroların ve TBB’nin yargının temel erki olan Avukatları temsil mükellefiyetleri, yine kendilerini yasalara ve temsil yetkileri dahilinde aldıkları kararlara uymayı zorunlu kılar! Ankara Barosu Demokratik Sol Avukatlar Genel Kurulumuzda söylediğim üzere, Baromuzun aldığı kararın arkasında durmasını bekledik ve bugün itibariyle TBB’nin yasaya aykırı genel kurul ret kararının iptali için Ankara İdare Mahkemesi nezdinde dava açtık. Hukuk, gerektiği gibi ve adil olma sanatıdır. Avukatlar, Baroların ve Türkiye Barolar Birliği başkanının siyaset argümanı değildir…” (DUVAR) 

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2020, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER