HDP, günlerdir aranan Gülistan Doku hakkında Meclis'e soru önergesi verdi

HDP milletvekili Meral Danış Beştaş, 6 gündür kayıp olan Gülistan Doku hakkında Meclis'e soru önergesi verdi: 'Gülistan Doku’nun kaybolduğu bölgedeki mobese kayıtlarına neden ulaşılamıyor?'

HDP, günlerdir aranan Gülistan Doku hakkında Meclis'e soru önergesi verdi
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Dersim’de 6 gündür aranan Gülistan Doku’ya ilişkin soru önergesi verdi. Beştaş, Doku’nun yurt dışında bulunan Zainal Abarakov isimli şahısla olan arkadaşlığına dikkat çekerek, polisin neden şüpheli olan herkesin ifadesini almadığını sordu.

Kentte görev yapan bir polisin üvey oğlu olarak bilinen ve harp akademisi mezunu olan Rus asıllı Zaynal adlı şahıs üzerindeki şüphelere dikkat çeken Beştaş, şunları söyledi: “Gülistan Doku’nun Munzur Üniversitesi’nde öğrencilerin fuhuşa zorlandığına dair hadiselerde karşı duruş sergilediği, derse geç kalan öğrencilere para cezası kesilmesi şeklindeki uygulamalara karşı çıktığı bilinmektedir. Gülistan’ın durumuna dair bir diğer kritik bilgi de Tunceli’de görev yapan bir polisin oğlu olarak bilinen ve harp akademisi mezunu olan Rus asıllı Zaynal adında bir kişi ile olan arkadaşlığıdır. Gülistan’ın erkek arkadaşı tarafından darp edilerek bir minibüse konulduğuna dair iddialar söz konusudur. Gülistan’ın kayıp ilanını veren kişinin de Zaynal adlı kişi olması ve halihazırda yurtdışına çıkmış olması da meselenin dikkat çekici taraflarındandır.”

Gülistan’ın kaybolduğu bölgedeki mobese kayıtlarına ulaşılamamasına dair ‘hayatın olağan akışına aykırı bir durum’ değerlendirmesini yapan milletvekili, “Polisin olaya dair ‘intihar vakası’ olduğu yönünde açıklamalar yapıyor oluşu, Zaynal adlı kişinin korunduğuna ve Gülistan’ın kaybolması meselesinin üzerinin kapatılmak istendiğine delalet etmektedir” dedi.

OLAYIN ŞÜPHELİSİ YURTDIŞINDA, GÜLİSTAN NEREDE

Beştaş’ın Meclis’ verdiği önergede şu sorular yer aldı:

  • Gülistan 6 gündür kayıp ve kolluk ısrarla bulmuyor; olayın şüphelisi yurtdışına kaçıyor! Tüm bunlar olurken polis duymadım görmedim bilmiyorum diyor. Gülistan bulunana kadar soracağız; Gülistan nerede?
  • Zainal Abarakov’un polis olan babasının olayda dahili var mıdır?
  • Gülistan Doku’nun kaybolduğu bölgedeki mobese kayıtlarına neden ulaşılamıyor?
  • Mobese kayıtlarına ulaşılamaması ile Zainal Abarakov adlı şahsın korunduğu yönündeki iddialar arasında bağlantı var mıdır?
  • Polis neden şüpheli herkesin ifadesini almıyor?

DUVAR - MA

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2020, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER