Trump ısrarcı: Suriye'nin petrolü bizde, petrolü aldım

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin petrol sahalarında asker bırakma kararını "Orada olan askerlerim sadece petrolü alıyor, petrolü koruyor" diyerek savundu. Trump, Fox News sunucusunun 'askerlerin petrolü almadığını' söylemesi üzerine de, "Bilmiyorum belki de almalıyız ama petrol bizde" dedi.

Trump ısrarcı: Suriye'nin petrolü bizde, petrolü aldım
ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’nin petrol kaynakları hakkındaki tartışmalı açıklamalarını sürdürüyor. ABD Başkanı son olarak, Suriye’nin petrol bölgelerinde asker bırakma kararını savunurken, “Biliyor musunuz ne yaptım? Petrolü aldım” dedi.

Fox News’a konuşan Trump, “Suriye’de asker bıraktığımı söylüyorlar. Biliyor musunuz ne yaptım? Petrolü aldım. Orada olan askerlerim sadece petrolü alıyor, petrolü koruyor” dedi. ABD Başkanı, sunucu Laura Ingraham’ın araya girerek ‘askerlerin petrolü almadığı’ yönünde bir düzeltme yapması üzerine de hızını alamadı. Trump, Suriye petrolü için “Bilmiyorum belki de almalıyız ama petrol bizde. Şu an petrole ABD sahip. Petrol bizde” dedi.

ABD Başkanı, ekim ayında Türkiye’nin harekatı sonrası Suriye’nin kuzeyinden çekilip sadece petrol sahalarında asker bırakma kararının ardından, “Petrolü güvence altına almak için asker bırakıyoruz. Ve bu petrol için savaşmamız gerekebilir. Petrol çok değerli. Biz de bir miktar alabilmeliyiz. Ve planladığım şey belki de, Exxon Mobil veya harika şirketlerimizden biriyle bir anlaşma yapıp, oraya gidip, bu işi düzgünce yapmak” sözleriyle tepki çekmişti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2020, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER