15 Temmuz anmasına CHP ve HDP davet edilmedi

15 Temmuz darbe girişimi gecesi bombalanan TBMM'de Cumhurbaşkanlığı da bir anma etkinliği düzenleyecek. Etkinliğe CHP ve HDP'den temsilci davet edilmemesi dikkat çekti.

15 Temmuz anmasına CHP ve HDP davet edilmedi
Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen 15 Temmuz’un birinci yıldönümü etkinliğinde Meclis önünde düzenlenen programa Meclis’in iki partisi CHP ve HDP çağrılmadı. CHP’nin gece programına katılımda bulunmayacağı öğrenildi.


15 Temmuz günü TBMM Genel Kurulu’nda düzenlenecek özel oturumda ise daha önceki özel oturumlardan farklı olarak liderlerin 10’ar dakika konuşmaları ve konuşma metninin önceden ulaştırılması istendi. “Bu Parlamento geleneğinde olan bir uygulama değil” diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel imzasıyla Meclis Başkanlığı’na gönderilen yazıda, 10 dakikalık konuşma süresinin 1 saat olarak yeniden düzenlenmesi istendi. Yazıda, “… ilgili yazı ile simultane çeviri yapmak için talep edilen konuşma metninin gönderilmesi, konuşma süresinin kesinleşmesinden sonra tekrar değerlendirilecektir” denildi.

BİLGİ VERİLMEDİ

Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde 15 Temmuz Cumartesi gününe ilişkin yayımlanan programda, TBMM bahçesinde gece yapılacak törende sırasıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin konuşacakları bilgisi paylaşıldı. Programda Kılıçdaroğlu’nun adının geçmemesine ilişkin CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP parti örgütlerinin bütün Türkiye’de gerekli etkinliklerde yerini alacağını, ancak gece yapılacak programla ilgili olarak CHP’nin bilgisinin olmadığını kaydetti.

Edinilen bilgiye göre TBMM bahçesinde gece gerçekleştirilecek programa ilişkin CHP lideri Kılıçdaroğlu’na davet gitmedi. CHP’nin de programa katılmayacağı belirtildi. Gece etkinliğine HDP’nin de davet edilmediği öğrenildi. 15 Temmuz günü Meclis Başkanlığı’nın gece toplantısı düzenleyip Meclis bahçesine sahne kurduğunu, ancak bunu diğer partilerle konuşmadan yaptığını belirten Özel, “Bu doğru değil, 15 Temmuz babalarının malı değil, hepimizin ama 20 Temmuz yalnızca onların. Onlar birlikte 20 Temmuz’u kutlasınlar” diye konuştu. (Kaynak: Cumhuriyet)

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2017, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER