Kilis'te askeri üs bölgesinde yangın ve mühimmat patlaması

Kilis’te, 'Fırat Kalkanı'nda görevli askerlerin bulunduğu üs bölgesindeki konteynerlerde yangın çıktı. Mühimmat patlamaları nedeniyle bir süre müdahale edilemeyen yangını söndürmek için itfaiye ekipleri devreye girdi. Patlama sesleri kent merkezinden de duyuluyor.

Kilis'te askeri üs bölgesinde yangın ve mühimmat patlaması

Kilis-Gaziantep karayolunun 15’inci kilometresinde, Fırat Kalkanı’nda görevli askerlerin barındığı geçici askeri birlikte sabaha karşı bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Mühimmat patlamalarının da yaşandığı konteynerlerin bulunduğu birliğe çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahale etttiği yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

İtfaiye ekiplerinin bu patlamaları nedeniyle bir süre müdahale edemediği ancak ilerleyen saatlerde söndürülmesi için devreye girdiği yangın nedeniyle Kilis-Gaziantep karayolu trafiğe kapatıldı.

kilis3Can kaybının yaşanmadığı belirtilirken, olay yerine çok sayıda ambulans, arama kurtarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

VALİLİK: 10 ASKER HAFİF YARALI

Yangınla ilgili Kilis Valiliği’nden yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi: “Kilis-Gaziantep karayolunun 15’nci kilometresinde askeri birliğin barınma merkezinde yangın çıkmış, yangın rüzgarın etkisi ile mühimmatın bulunduğu depoya sıçrayarak patlamaya ve yangının büyümesine yol açmıştır. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Dumandan hafif derecede etkilenen 10 askerimiz Kilis Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmış olup, Kilis ve Gaziantep İtfaiye ekiplerince söndürme ve soğutma çalışmalarına başlanmıştır.” (DHA)

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER