HDP'den TRT'ye 1 liralık tazminat davası 

HDP, TRT hakkında suç duyurusunda bulundu. İlerleyen günlerde de 1 liralık tazminat davası açacak.

HDP'den TRT'ye 1 liralık tazminat davası 
Halkların Demokratik Partisi (HDP), TRT hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘haberleşmenin engellenmesi’ nedeniyle suç duyurusunda bulundu. HDP ilerleyen günlerde TRT hakkında 1 liralık tazminat davası da açacak. 


HDP, suç duyurusunda TRT Haber kanalının, yayınlarında siyasi parti ve demokratik gruplara fırsat eşitliği sağlamadığını belirterek “HDP’nin Türkiye’nin gündemindeki temel konulara dair görüşlerini TRT izleyicilerinden gizlemekte, halkın haber alma özgürlüğünü engellemektedir” dedi. 

SUÇ DUYURUSUNDA TRT’NİN İLKELERİ HATIRLATILDI

HDP ayrıca TRT yönetiminin görevini kötüye kullandığını, yasaları çiğnediğini aktararak TRT kanunundaki tek yönlü, taraf tutan yayın yapmamak ve bir siyasi partinin, grubun, çıkar çevresinin, inanç veya düşüncenin menfaatlerine alet olmamak ilkelerini de hatırlattı. 

HDP, TRT’nin “görevi kötüye kullanma” ve “haberleşmenin engellenmesi” ile soruşturma başlatılması ve adil yargılama sonucu cezalandırılmalarını talep etti. 

1TL’LİK TAZMİNAT DAVASI 

HDP konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak şöyle dedi: “Kamu yayıncılığı yapması gereken TRT hakkında, partimize ilişkin haberlere yer vermemesi nedeniyle, görevi kötüye kullanma ve haberleşmenin engellenmesi ile re'sen tespit edilecek suçlamalar yönünden şüpheliler tespit edilerek, haklarında etkili soruşturma başlatılması ve adil yargılama sonucu cezalandırılmaları talebiyle suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca ilerleyen günlerde TRT hakkında, 1 TL'lik tazminat davası açılacaktır”

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER