'Dünya yıllardır böyle bir savaş görmedi'

ABD'nin IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Musul operasyonu hakkında konuştu. McGurk, "Dünya yıllardır böyle bir savaş görmedi" dedi.

'Dünya yıllardır böyle bir savaş görmedi'
IŞİD karşıtı koalisyonun haftalık toplantısında, 30 ülkenin temsilcisi, Musul ve Rakka ile IŞİD’i küresel ölçekte yenilmesinin yollarını tartıştı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan ABD’nin IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, “Bugün Irak, Suriye, Kuzey Afrika ve Batı Asya’da IŞİD’in durumunu konuşacağımız, verimli bir toplantı bizi bekliyor” dedi.

Irak hükümetine bağlı güçlerin IŞİD’in elindeki Musul’u kontrol altına alınmasına değinen McGurk, “Dünya yıllardır böyle bir savaş görmedi. Eski Musul’un her yerinde teröristler vardı; her yere keskin nişancılar yerleştirdiler. Hastaneleri, yaşam alanlarını yıktılar, yerle bir ettiler” diye konuştu.

Suriye’nin savaş sonrasında yeniden inşa edilmesine katkıda bulunmayacaklarının işaretini veren McGurk, “Tüm ülkeye hakim bir hükümet olmadığı için uluslararası toplum Suriye’nin yeniden inşasına yardıma yanaşmayacaktır” ifadelerini kullandı.

IŞİD’in finansmanını Irak ve Suriye ile sınırlandırdıklarını söyleyen McGurk, Çad, Nijer ve Cibuti’nin de koalisyona katıldığını duyurdu. (DHA)

musul-2

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2017, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER