'Bütün komünistler Ovacık’a'

Ovacık’ın Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Uluslararası Sanat Günleri’nin hazırlığını yürütüyor. Etkinliğe davet eden Maçoğlu, "Bütün komünistler Ovacık’a" diye konuştu.

'Bütün komünistler Ovacık’a'
‘Komünist başkan’ olarak bilinen Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Ovacık’ta, 24- 30 Temmuz tarihleri arasında, 1. Uluslararası Sanat Günleri’ni düzenliyor. Maçoğlu, “Kavganın ve çatışmaların olduğu bir dönemde yaşamın devam ettiğini, yaşam hakkının kutsal olduğunu anlatmak adına sanatı işlemek istiyoruz. Sanata çok ihtiyaç duyulan bir dönemdeyiz” diyor.
 

Maçoğlu Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’e 17. Munzur Doğa ve Kültür Festivali’ne ilişkin bilgi verdi. Fatih Mehmet Maçoğlu’nun söyleşinden öne çıkan kısımlar şöyle;

HER SENE YAPACAĞIZ: Bir yerde, sadece toprağa dair bir program değil yaşamın her alanına dair program olmak zorunda. Eğer sosyalistseniz, yerelleşlemeyi örgütlemek istiyorsanız birçok şeye dair programınızın olması lazım. Esasen bu bizim programımızın bir parçası. İlk başta tarımsal çalışmalar yapsak da sanatla, edebiyatla ilgili programlar da yapmalıyız diye düşünüyorduk. Önümüzdeki günlerde belki başka programlarla çıkarız. Bu etkinliği şubat, mart aylarından itibaren gündemimizde tartışmaya başladık. Bu bizim buluşumuz değil tabii ki; dünyanın birçok yerinde bu tür çalışmalar olmuştur. Bizim coğrafyamızda yani Dersim’de son yıllarda ilktir. Bu etkinliği her sene muhakkak yapacağız.

İLERİYE TAŞIMAK İSTİYORUZ: Atölye yoğunluklu olacak. Çocuk, felsefe, heykel, sinema, resim gibi atölyeler düzenlenecek. Çevreye dikkat çekmek adına ekoloji çalışmalarımız da olacak. Güncel konular ve söyleşiler de etkinlikler arasında. Üç dört gün de konserlerle işi perçinlemek istiyoruz. Hedeflediğimiz şey bunu uluslararası bir gündem olarak yaymak. Dünyada ulaşabildiğimiz birçok dostumuz ve yoldaşımızla bu kolektifi yakalamak, biraz daha ileriye taşımak istiyoruz. İlk defa hayata geçirdiğimiz için bir heyecan da var. Türkiye’nin dört bir yanında bizi arayanlar oldu.

VİCDANLILAR OVACIK’A: Tabii ki. Biz Türkiye halklarına güveniyoruz. Bize doğru yüreği, gözü, vicdanı olan bir çok insan var. O insanların fiziken de burada olacağını düşünüyoruz. Tüm halkı buradaki festivale davet ediyoruz. Çünkü biz burada, dışardan gelen dostların bize verdiği enerji ve güçle hareketleneceğiz. Aksi takdirde biz buralarda moralsizlikle baş başa kalırız. Bütün vicdanlılar ve komünistler Ovacık’a…

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2017, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER