ABD'den Türkiye'ye Venezuela çağrısı

ABD, yönetim değişikliği için bastırdığı Venezuela konusunda Türkiye'ye 'daha fazla işbirliği' çağrısı yaptı. ABD'nin Venezuela Temsilcisi Elliott Abrams, "Türkiye'den istediğimiz işbirliğini göremedik" dedi.

ABD'den Türkiye'ye Venezuela çağrısı
ABD, yönetim değişikliği hedefiyle köşeye sıkıştırmaya çalıştığı Venezuela konusunda Türkiye üzerindeki baskıyı artırıyor. ABD’nin Venezuela Temsilcisi Elliott Abrams Türkiye’ye, Venezuela ile arasına mesafe koyma çağrısında bulundu. Abrams, Türkiye’nin ‘istedikleri işbirliğini göstermediğini’ söyledi.


Abrams, gazetecilerle söyleşisinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Maduro rejimine güçlü destek verdiğini’ ve Amerikalı yetkililerin ‘Türkiye’den istedikleri işbirliğini bulamadıklarını’ belirtti. ABD’nin Nicolas Maduro’nun sosyalist yönetimi üzerindeki ekonomik baskıyı artırdığı bir dönemde Türkiye’nin Venezuela’dan milyonlarca dolarlık değerli metal ihraç ettiği yönündeki iddiaları hatırlatan Abrams, “Söz konusu ihracatın içeriği altın veya başka bir kıymetli bir şey olsun, bunun durdurulmasını istiyoruz. Türkiye’den istediğimiz işbirliğini göremedik. Türkiye sadece Venezuela’da değil, bütün Latin Amerika’daki pozisyonunun altını oyuyor” ifadelerini kullandı.

Amerikan yönetimi, Venezuela’da kendini geçici devlet başkanı ilan ederek sosyalist hükümete meydan okuyan muhalefet lideri Juan Guaidó’ya tam destek veriyor. Guaidó dünya çapında bir dizi ülke tarafından tanınırken, ABD de bir yandan Maduro üzerindeki ekonomik baskıyı artırıyor. Washington son olarak Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA’ya yönelik yeni yaptırımlarla Caracas hükümetinin nakit akışına darbe vurmaya çalıştı. Rusya ve Çin ise Maduro hükümetinin yanında. (DIŞ HABERLER)

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2019, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER