CHP Belediye Başkan Adayı Mirpenç Uysal gazetecilerle yemekte bir araya geldi

CHP Belediye Başkan Adayı Mirpenç Uysal, Şemdinli'de görev yapan gazetecilerle yemekte bir araya geldi.

CHP Belediye Başkan Adayı Mirpenç Uysal gazetecilerle yemekte bir araya geldi

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

CHP Belediye Başkan Adayı Mirpenç Uysal, Şemdinli'de görev yapan gazetecilerle yemekte bir araya geldi.

31 Mart yerel seçimlere üç gün kalırken, siyasi partililerinin de seçim çalışmaları sürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Şemdinli Belediye Başkan Adayı Mirpenç Uysal, Şemdinli’de görev yapan gazetecilerle yemekte bir araya geldi.

Şemdinli’de seçim çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi veren CHP Şemdinli Belediye Başkan Adayı Mirpenç Uysal, “biz halkımızın bütün sorunlarını kendi sorunumuzmuş gibi görüp en ince ayrıntısına kadar bu sorunları çözüme kavuşturmak adına elimizden geleni yapacağız. Halkıma hizmet ederken insanları başka özelliklerine göre ayırt etmeksizin hizmet edeceğim. Hiç kimseyi kayırmadan hiç kimseye torpil geçmeden tamamen halkımın ve ilçemizin çıkarlarını düşünerek hareket edeceğim” dedi.

CHP Şemdinli Belediye Başkan Adayı Mirpenç Uysal, projelerini ise şöyle anlattı:

1-) Şemdinli Devlet Hastanesi’nin taşınmasıyla birlikte halkımızın ulaşım konusunda büyük sıkıntıları meydana gelmiştir. Bu sorunu önlemek adına öncelikli olarak her mahalleden hastaneye gidip gelecek servisler tahsis edeceğiz.

 

2-) Dinine düşkün bir halkız çok şükür. Ve bunun gereklerini de elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Bu bakımdan kurban bayramlarında halkımızın büyük bir kısmı kurban kesmektedir. Ancak kesilen kurbanların atıkları çevreye büyük kirlilikler vermektedir. Bunu önlemek adına da bir an önce kurban kesim merkezlerini halkımızın hizmetine sunacağız.

 

3-) Okuma yazma oranları maalesef özellikle kadınlarımızda ve kızlarımızda çok düşük orandadır. Bu sorunun önüne geçmek için de öncelikli olarak kadınlarımız için okuma yazma kursları açılacaktır.

 

4-) Pesan çayımızı hakkıyla kullanamıyoruz. Pesan çayı bizim için büyük bir nimettir ama dediğim gibi maalesef hakkını veremiyoruz. Bundan dolayı da öncelikli olarak pesan çayı üzerinde su arıtma tesisi inşa edeceğiz.

 

5-) İlçemiz çetin kış şartları yaşamaktadır. Bu çetin kış şartlarında ısınmak için maalesef ilçemizin havasını kirleten kömür ve doğamızı yok etmeye sebebiyet veren ormanlarımızı azaltan odun kullanılmaktadır. Bunlara alternatif olarak da biliyorsunuz hem daha ucuz hem de daha temiz olan doğalgaz vardır. Türkiye’de doğal gaz girmeyen tek il Hakkari’dir. Yani Hakkari’ye yeni yeni gelmeye başlamıştır. Gerek doğanın engebeli şartları gerekse de yöneticilerin ağır çalışması doğalgazın Şemdinli’mize çok geç bir vakitte gelmesine sebebiyet verecektir. Güzel ilçemizin güzel insanlarının her şeyin en güzeline layık olma bilincinde olduğumuz için doğalgazı da bir an önce kullanıma sunmak için elimden geleni ardıma koymayacağım. Bundan hiç şüpheniz olmasın.

 

6-) Şemdinli’mizin en büyük özelliklerinden biri de misafirperver olmasıdır. Halkımız gerçekten cömert ve misafirperver bir halktır. Böyle bir halkın belediyesinin de halkı gibi misafirperver olması gerekir. Bunun için de dışarıdan gelen misafirlerimiz için ücretsiz pansiyon yapacağız.

 

7-) Halkımızın sosyal anlamda da gelişimi için elimizden geleni yapacağız. Bunun için de en önemli projelerimizden biri teleferik projesidir. Şemdinli ilçe merkezinden efkar dağına teleferik kurarak bunu da halkımızın hizmetine sunacağız.

 

8-) Şemdinli’mize yakışır ve ilçe merkezinde olacak şekilde 2 adet büyük taziye evi yapacağız.

 

9-) İlçemizde yeni evlenen ve maddi durumu iyi olmayan çiftlerimize maddi ve manevi yardımlarda bulunacağız.

 

10-) Halkımız için birçok sosyal projemiz de bulunmaktadır. Bunları özellikle de kahvehane köşelerinde ya da maalesef uyuşturucu batağında bulunan gençlerimizin kurtarılması adına yapacağız. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onlara sahip çıkarsak geleceğimize sahip çıkmış olacağız. Dolayısıyla onların bütün sorunları aslında temelinde bizim sorunlarımızdır. Gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıktan kurtarmak adına elimizden gelen çabayı göstereceğiz.

 

11-) Maalesef en büyük sorunlarımızdan biri de işsizliktir. Bu sorunu çözmek adına da belediyemizin öncülüğünde halkımıza istihdam amaçlı iş imkanları sunulacaktır.

 

12-) Çok şükür halkımız eğitim ve öğretimin öneminin bilincindedir. Bundan dolayıdır ki hemen hemen her ailede en az bir tane üniversite öğrencisi bulunmaktadır. Bu öğrencilerimizden de maddi durumlarının iyi olmadığını tespit ettiklerimizebelediyemiz öncülüğünde burs olanakları sağlayacağız. Ayrıca Şemdinlili iş insanlarını da burs vermeleri konusunda teşvik edeceğiz.

 

13-) Bizler geçmiş dönemdeki yönetimler gibi geçici değil kalıcı çözümler getireceğiz. Biz halkımızın her şeyin en iyisine layık olduğunu biliyoruz. Bunun için de halkımız için her şeyin en iyisini yapmaya çalışacağız. Bunlardan bir tanesi de her sene yerlerinden sökülüp halkımızı mağdur eden parke taşlarıdır. Biz her mahallemizde parke taşlarını kaldırıp daha sağlam ve daha kullanışlı olan sıcak asfalt sereceğiz. Ayrıca her evin önüne yol götürmek için de elimizden geleni yapacağız.

 

14-) Bu sorunlar kapsamında yine ilçemizde çıkmaz sokakları bulunan mahallelerimiz mevcuttur. Bunun da önüne geçerek ilçemizde çıkmaz sokağı kalmayacak mahalle sözü veriyorum sizlere. Her mahallenin giriş-çıkış yolları ve bağlantıları sağlanacaktır.

 

15-) İlçemiz çarşısının en büyük sorunlarından bir de park sorunudur. Buna ilişkin de birçok yapıcı projemiz vardır. Bu kapsamda ilk olarak ücretsiz otopark hizmetimiz olacaktır.

 

16-) Yine sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında maddi durumu iyi olmayan aileler tespit edilip; bu ailelerden su parası alınmayacaktır.

 

17-) Halkımıza çağa uygun sosyal hizmetlerimiz bunlarla sınırlı olmayacaktır. Parklarımızın sayılarını arttırıp yine bu parklarda ücretsiz internet hizmetini de halkımıza sunacağız.

 

18-) Belediyemizin en önemli ve yeni projelerinden biri de halk ekmek projesi olacaktır. Bu kapsamda da yine her mahallemizde halk ekmek merkezleri kurulacaktır.
 

19-) İçinde bulunduğumuz bu dönemde özelde bizim toplumumuz genelde ise bütün Türkiye toplumu tüketim toplumu konumundadır. Bunun da aşılması gerekmektedir. Bu kapsamda da tüketen bir toplumdan üreten bir topluma geçilmesi gerekir. Bu amaç doğrultusunda da yine belediyemiz öncülüğünde her kesimi kapsayacak şekilde Mikro Kooperatifçiliği özendirip genişleterek hem aileleri hem de toplumumuzu üretime teşvik edeceğiz.

 


 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2019, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER