Abdullah Öcalan'la görüşen avukatlar İmralı'dan döndü

Abdullah Öcalan'ın avukatları bugün Gemlik'ten İmralı Adası'na gitti. Öcalan'ın Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi ile görüşmesi sonrası ilk kez gerçekleşen ziyaret, 27 Temmuz 2011'den sonra Gemlik üzerinden yapılan görüşme oldu.

Abdullah Öcalan'la görüşen avukatlar İmralı'dan döndü
PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca ve Newroz Uysal müvekkilleriyle görüşmek üzere bugün adaya gitti. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın görüşme talebine olumlu yanıt vermesi üzerine Gemlik’ten yola çıkan iki avukat, 8 sene sonra Gemlik’ten İmralı’ya gitmek üzere yola çıkan ilk heyet oldu.


Bu sabah görüş için gelen Sarıca ve Uysal’ın saat 9.00 sularında Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı’na giriş yaptığı öğrenildi. Yanlarında çamaşır, gazete ve kitap getiren avukatlar daha sonra Gemport Limanı’ndan İmralı Adası’na hareket etti. Avukatlar Rezan Sarıca ve Newroz Uysal, dönüşte Gemlik’e gelmedi. Güzelyalı İskelesi’ne gelen avukatlar, İstanbul’a doğru yola çıktı.

Abdullah Öcalan’la 2 Mayıs’ta yapılan bir önceki görüşme de İstanbul üzerinden gerçekleşmişti. Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi de Mayıs başında Öcalan’la ve daha sonra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’le görüşmüştü. Gül bu görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesi konusundaki engellerin kaldırıldığını açıklamıştı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2019, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER