Ahmet Türk: Anlamamışlarsa Amed zindanına baksınlar

Ahmet Türk, Kürt siyasetçilerin tutuklanmasına şöyle tepki gösterdi: "Kürdü Bayram günü cezaevine gönderenler, bir mezarı bile çok görenler, bilsinler ki; mütevazılığımız korkmamızdan değil, insanlığa olan saygımızdandır. Bunu anlamamışlarsa 80’in Amed zindanına baksınlar diyorum. Korkum odur ki ellerini sıkacak kimse kalmaz.”

Ahmet Türk: Anlamamışlarsa Amed zindanına baksınlar
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınarak yerine kayyım atanan Ahmet Türk, Diyarbakır’da 12 Kürt siyasetçinin tutuklanmasına tepki gösterdi ve 12 Eylül dönemindeki Diyarbakır Cezaevi örneğini hatırlattı.

Ahmet Türk, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Rosa Kadın Derneği’ne dönük başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 12’sinin tutuklanmasına ilişkin twitter hesabından paylaşım yaptı. Türk, tutuklanan isimlerin fotoğraflarını eklediği paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Kürdü Bayram günü cezaevine gönderenler, bir mezarı bile çok görenler, bilsinler ki; mütevazılığımız korkmamızdan değil, insanlığa olan saygımızdandır. Bunu anlamamışlarsa 80’in Amed zindanına baksınlar diyorum. Korkum odur ki ellerini sıkacak kimse kalmaz.” (MA - DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2020, 20:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER