Ahmet Türk: Ayrıştıran değil birleştiren siyaset yapıyoruz

Siirt'te sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle düzenlenen buluşmada konuşan Ahmet Türk, ayrıştıran bir siyasete karşı olduklarını belirtti.

Ahmet Türk: Ayrıştıran değil birleştiren siyaset yapıyoruz
Halkların Demokratik Partisi (HDP), Siirt’teki Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) ve kanaat önderleriyle buluşma gerçekleştirdi. Bir düğün salonunda yapılan buluşmaya HDP Siirt Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Sıdık Taş, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, Siirt Belediyesi eşbaşkan adayları Berivan Helen Işık, Resul Kaçar, ilçe belediye eşbaşkan adayları ve yüzlerce yurttaş katıldı. 

‘ORTAK DEĞER ETRAFINDA KURULAN YAŞAM’

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk hakların kardeşliğine, adalete ve eşitliğe inandıklarını belirterek, ortak değer etrafında kurulan yaşamı esas aldıklarını belirtti. “Demokratik cumhuriyete birlik içinde yaşayabileceğimizi her zaman ifade ediyoruz” diyen Türk, halklara ve inançlara  değer verdiklerini söyledi. 

‘EŞİT VE ADİL BİR YAŞAM MÜCEDELESİ VERİYORUZ’

Türk konuşmasını şöyle sürdürdü:“Bizde Arap ile Kürt arasında bir fark yok. Süryani ile Türk arasında bir fark yok. Onun da bir dili var. Herkesin kendini özgürce ifade etmesi lazım. Yani bizim mücadelemiz sadece Kürtler mücadelesi değil. Mücadelemiz ezilen, inkâr edilen ve bir türlü görülmek istenmeyen halkların mozaiğidir. Eşit ve adil bir yaşamı inşa etme mücadelesidir. Biz siyasetimizi bunun üzerinden yapıyoruz. Biz ayrımcı değil birleştirici bir unsuruz.”

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER