Temelli: Yalan haber yapan sizsiniz ben niye düzelteyim

HDP Eş Genel Başkanı Temelli dün İstanbul'daki mitinglerinde, söylemediği sözlerle haber yapan Hürriyet'in açıklamasına yanıt verdi. "Çıkmışlar yalan haber yapmışlar. Sonra da diyorlar ki haberi Sezai Temelli düzeltsin, ama haberi yapan sensin, ben niye düzelteyim" diyen Temelli, seçmenlere "AKP- MHP blokuna karşı önde olan demokrasi güçlerinin adayı bizim de adayımızdır, oyunuzu ona basın" diye seslendi.

Temelli: Yalan haber yapan sizsiniz ben niye düzelteyim
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Ege’deki seçim turunun ardından dün İstanbul Arnavutköy ve Esenler’de mitingler düzenledi.  Hürriyet’in “CHP’li adaylar ya da haberi eleştiren çevreler bizden değil HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den açıklama istemelidirler” şeklindeki açıklamasına yanıt veren Temelli şunları söyledi:


HESABINI VERECEKSİNİZ:
 “Yalandan besleniyorlar. O kendi çeperine çektiği, yandaşlaştırdığı medya da aynı değirmene su taşımaya devam ediyor. Çıkmışlar yalan haber yapmışlar. Sonra da diyorlar ki haberi Sezai Temelli düzeltsin, ama haberi yapan sensin, ben niye düzelteyim. Tamam biz iktidara gelip bu enkazı kaldıracağız her şeyi düzelteceğiz ama siz o yalanların hesabını vereceksiniz.”

O YALANLARDA BOĞULACAKSINIZ:
 “Ben ne sizin yalanınızı düzelteyim. Siz yalan söyledikçe, o yalanlarda boğulacaksınız. Bu halk sizi teşhir etmeye devam edecek. Ama diyeceksiniz ki bu medya nasıl yalan makinesi haline geldi? Gelir tabii. Ziraat Bankası’ndan aldığı krediyi bu haberlerle geri ödüyor. Biz de diyoruz ki, o krediyi o çiftçinin hakkı olan krediyi, son kuruşuna kadar ödeyeceksin. Ne kadar yalan haber yaparsan yap o borcu geri ödeyeceksin.”

DEVLET’LE SENİN BEKA SORUNUN VAR: “Bize diyor ki defolun. Hiçbir yere gitmiyoruz. 31 Mart’ta sandıklara gidiyoruz. 17 yıldır iktidardalar, hala diyorlar ki beka sorunu var. İki kişinin beka sorunu var. Halkın beka sorunu filan yok. Ortağının adı Devlet diye ha bire ‘Devletin beka sorunu var’ diyor. Devlet’le senin beka sorunun var.”
17 GÜNLERİ KALDI: “Tek tek diye diye medyayı da tekleştirdi, basını da tekleştirdi, kendisi de tek başına kalacak. Bakın AKP’yi 73 kişi ile kurmuşlar. Kala kala 3 kişi kalmış. Seçimden sonra o ikisi de gider, tek diye diye tek başına kalır. Biz HDP’yi 75 kişi ile kurduk, bugün 7,5 milyon olduk, yarın 15 milyon olacağız, 35 milyon olacağız, iktidar olacağız. Bugün 200 binden fazla – sayısını artık tam olarak kimse bilmiyor – ataması yapılmayan öğretmen var. Sen S-400 alacağına, bu öğretmenlerin geleceğini düşünün. Sen patriotun, F35’in peşine düşeceğine, nükleer santral peşine düşeceğine, insanlara emeklilik hakkını tanı. Sen bu kaynaklarla bu israf yatırımları yapacağına, bu emekçileri bu sefalet ücretlerinden kurtar. Ama bunların hiçbirini yapmadılar. 17 yıldır yapmadılar, 17 günleri kaldı. Memlekette süpürge kalmamış, herkes hazırladı süpürgeyi. Büyük temizlik geliyor. Sokaklarda ne çöp ne çamur ne de kayyım kalacak.”
BİZİM DE ADAYIMIZDIR, OYUNUZU BASIN: İstanbul’da, Antalya’da, Mersin’de ne yapacağız? Ankara’da ne yapacağız? Onları da düşündük HDP nerede ise, orada demokrasi mücadelesi vardır, adalet mücadelesi vardır. Ve orada da demokrasiden yana, adaletten yana olanların yanında olacağız. AKP- MHP blokuna tüm bu kentlerde hep birlikte kaybettireceğiz. Bugün geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun, hangi siyasi düşüncede olursa olsun, bugün bu anlayışa karşı yan yana gelme zamanıdır. Birbirimizin farklılıkları üzerinden siyaset yapma zamanı değil. Esenler’de iktidara geleceğiz. İstanbul’da demokrasi güçlerini iktidara taşıyacağız. Barışa, demokrasiye geleceğinize sahip çıkın. Eğer aday çıkarmamışsak, AKP- MHP blokuna karşı önde olan demokrasi güçlerinin adayı bizim de adayımızdır, oyunuzu ona basın. Gayet açık oldu değil mi ? Anlaşıldı mı? Herkes anladı mı? CNN sen de anladın mı?” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER