Şengal'de Irak ordusu ile YBŞ arasında çatışma

Şengal'de Irak ordusu ile YBŞ arasında dün gece ağır silahlı çatışma çıktı. Irak ordusu, kontrol noktasından geçmesine izin verilmeyen YBŞ'lilerin askerlere saldırdığı yönünde bir açıklama yaptı. Şengal Kaymakamı ise Suriye'ye geçmek isteyen YBŞ'lilerin ordu tarafından tarandığını söyledi.

Şengal'de Irak ordusu ile YBŞ arasında çatışma
Irak’ın Şengal bölgesinde ordu ile Şengal Savunma Birlikleri (YBŞ) arasında çatışma çıktı. Irak ordusundan yapılan açıklamada, iki askerin öldüğü, beş YBŞ’linin de yaralandığı belirtildi.


ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

Ordu açıklamasına göre çatışma, YBŞ üyelerinin bir kontrol noktasından geçmesine izin verilmemesi sonra patlak verdi. Açıklamada, YBŞ’lilerin araçlarını bir askerin üzerine sürdüğü ve kontrol noktasına saldırdığı belirtildi. Şengal Kaymakamı Mehma Halil ise “Irak ordusu Kürdistan’ın Güneyi’nden Rojava’ya geçmek isteyen YBŞ’ye ait bir otomobili taradı” dedi.

YBŞ adını, nüfusun çoğunluğunu Ezidilerin oluşturduğu Şengal’in IŞİD’e karşı savunulmasında duyurdu. Türkiye tarafından ‘PKK’nin uzantısı’ olmakla itham ediliyor. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2019, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER