Kılıçdaroğlu: Eş Genel Başkan açıklama yapmış bizi ilgilendirmez

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Mansur Yavaş da bilecek ki, seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz" açıklamasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Bir siyasi partinin Eş Genel Başkanı açıklama yapmış bu bizi pek fazla ilgilendirmez" dedi.

Kılıçdaroğlu: Eş Genel Başkan açıklama yapmış bizi ilgilendirmez
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında gündeki konuları değerlendirdi ve soruları yanıtladı.

‘İKİ AYAKLI BİR SEÇİM ÇALIŞMASI YAPIYORUZ’

Kılıçdaroğlu, “Meydanlarda yansıyanlara baktığınızda, planladığınız kampanyayı yürütebiliyor musunuz?” sorusuna, “Yürütüyoruz. Belediye başkanı adayı arkadaşlarımız neredeyse günün 24 saati çalışıyorlar. Ben de elimden geldiği kadar çalışıyorum çaba gösteriyorum. Elbette oturttuğumuz bir strateji var. Ana unsurları; mutfakta yangın var, işsizlik var, ekonomide ciddi bir kriz var. Biz bunu esas alarak sadece çalışmalarımızı büyük ölçüde bu çerçevede götürüyoruz. Sadece sorunu dillendirmek değil sorunu nasıl aşacağımızı da anlatmaya çalışıyoruz” yanıtını verdi.

“Bizim stratejimiz diğer partilerden farklı” diyen Kılıçdaroğlu, “İki ayaklı bir seçim çalışması yapıyoruz. Bir, STK’lar, kanaat önderleri, meslek kuruluşlarının başkanları, muhtarlar bunlarla küçük toplantılar yapıyoruz. Miting meydanlarına söyleyemediğimiz teknik bazı açıklamaları, ekonomik pek çok veriyi onlarla konuşarak karşılıklı düşüncelerimizi dillendiriyoruz. İkincisi, mitingler zaten. Büyük öyle şatafatlı mitingler değil daha çok belediye başkanlarımızın olmadığı ama belediye başkanlığını alabileceğimiz yerlerde ağırlıklı olarak miting yapıyoruz” şeklinde konuştu.

‘ERDOĞAN’IN TEK KONUSU BENİM’

Kılıçdaroğlu’na, Yeni Zelanda’da 2 camiye yönelik saldırıyla ilgili, “İslam dünyasından kaynaklanan terör bütün dünyada farkı yorumlara yol açtı. İslam dünyasının da oturup düşünmesi gerekiyor neden benim ülkemde terör var” açıklamasına gelen tepkiler soruldu. Açıklamanın öncesinin de okunması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“O bir bütün. Yeni Zelanda’daki terör olayını kınadım. Oradan bir cümle çıkarıyor Erdoğan, ‘İşte Kılıçdaroğlu şunu şunu söyledi’ diye. Eğer yayınlayacaksanız orada benim konuşmamın tamamını niçin yayınlamıyorsunuz. 5 dakika bile sürmüyor. Erdoğan’ın vatandaşa söyleyeceği bir şey yok. İşsizlik desen 8 milyona yaklaşıyor, ekonomi dese mutfaklarda yangın var, enflasyon almış başını gidiyor, zam dese zamlar var, çiftçinin durumu felaket, esnaf doğru dürüst siftah yapamıyor. Erdoğan’ın tek konusu benim. Bay Kemal sadece ve sadece vatandaşın derdini dile getirdi. Bundan rahatsız. 17 yıldır bu ülkeyi tek başına yöneten bir insan nasıl oldu da 17 yıl sonra 82 milyonu soğan kuyruğuna soktu.”

‘POLİTİKACILAR ARASINDA NEFRET SÖYLEMİ YAYGINLAŞIRSA TERÖR ÇIKACAK’

Hollanda’da 3 kişinin öldürüldüğü saldırıyı da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Terör nereden ve kimden gelirse gelsin karşı çıkmak zorundayız. Benim üzerinde durduğum konu bu teröristleri yetiştiren ortamı yok etmemiz lazım. Bu ortamı yok etmek için dünyanın bütün politikacılarını, kanaat önderlerinin, düşünce insanlarının ırk temelli, inanç temelli nefret dili konuşmamaları gerekiyor. Eğer nefret söylemi politikacılar arasında yaygınlaşırsa terör çıkacaktır, teröristler masum insanları katledecektir” dedi.

‘ERDOĞAN GİBİ İNSANLARI KUTUPLAŞTIRMAM’

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin “Mansur Yavaş da bilecek ki, seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse, bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürdün oyuyla seçilmiştir” açıklaması hatırlatılan Kemal Kılıçdaroğlu’na “Gizli bir ittifakın gün yüzüne çıkması şeklinde değerlendiriyor iktidar veya Cumhur İttifakı cephesi diyelim. Siz Sayın Temelli’nin o açıklamalarını duyduğunuz an ne hissettiniz?” sorusu yöneltildi.

“Bir siyasi partinin Eş Genel Başkanı açıklama yapmış bu bizi pek fazla ilgilendirmez” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Biz her seçmenin oyunu istiyoruz. Sadece ben istemiyorum diğer partilerde istiyorlar. O nedenle biz sandıkta ittifak dedik. En çok ben seçim meydanlarında AK Partili seçmenlere ve milliyetçi seçmenlere hitap ediyorum. Onlara çağrı yapıyorum. Ayrıca hiçbir vatandaşın oyu bir partinin siyasi ipoteği altında değildir. CHP oy kullanacak olan her vatandaşın oyuna taliptir. Etnik kimlik üzerinden bir siyaset güdülüyorsa, Kürtlerin oyu kabul edilemez, tamamı teröristtir diye söylüyorsa Erdoğan ülkesine ihanet ediyor demektir. Ben onun yaptığı gibi siyaset yapmam, insanları kutuplaştırmam, germem insanları.”

‘SALDIRI GÖRÜNTÜSÜNDEN ZEVK ALIYORSAN GÖTÜR SARAYDA İZLE’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinglerde Yeni Zelanda saldırısının görüntülerini izletmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Yeni Zelanda’da terörist insanları nasıl katlettiğini filme alır, sen kalkarsın o teröriste hizmet edersin, o filmi seçim meydanlarında gösterirsin. Aklın alacağı şey değil. Eğer ondan zevk alıyorsan götür sarayda 24 saat ailecek seyredin. Hitler döneminde Hitler muhalifleri telle boğduruldular ve bunlar filme alınıp Hitler’e gösterildi. Bu insanlık mı?” ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN’A SORUYORUM, FETTAH TAMİNCE NİYE ORTALIKTA GEZİYOR?’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerinde CHP’nin Antalya Kepez Belediye Meclisi üyesi adayı Abdülbaki Karaağaç’ın BDP Antalya İl Başkanı olduğu dönemdeki görüntüleri izlettiği hatırlatılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

“Belediye meclis üyemizmiş galiba Antalya’da, olabilir CHP’ye gelmiştir. Vatan haini mi bu? Eğer teröristse tutuklasınlar. Ona bakarsanız kendisinin belediye başkanı adayı doğuda ismini vermek istemiyorum çünkü kimseyi suçlamak istemem. Kardeşi, yeğeni bilmem ne yapmış ama insanları bu kadar karalamak yazıktır. Adamın belki o işlerle hiç ilgisi yoktur. Bu adam suçluysa bu ülkenin sözde adaleti var, savcısı var, emniyeti var, istihbaratı var milli istihbaratı var. Bu adam elini kolunu sallayarak geziyor. Yere yatırıp testere ile keselim mi bu adamı? Adam gelmiş ben Cumhuriyet Halk Partisi’nde hizmet etmek istiyorum diyor. Ben Erdoğan’a sormak isterim Fettah Tamince niye ortalıkta geziyor? 17-25’ten sonra efendim öncekileri saymıyoruz ama bu sonrasında gitti Fetullah Gülen’le görüşmeye gitti. 17-25’ten sonra Bank Asya’ya para yatırdı beyefendiler. Niye yanında gezdiriyor, beraat ettiriyor. Sorsun beyefendi kendi avukatları niye savunuyor. İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi’ni Tamince’ye nasıl veriyor. FETÖ’cü diyorsan yanında kanatlarının altında. Hapishanedekiler gariban askeri öğrenciler. En büyük mali gücü yanında duruyor. Neden kimse dokunamıyor ona. 17-25’ten sonra gidiyor Amerika’ya görüşmeye, kiminle gittin diye soruyorlar, hatırlamıyorum diyor. Çok iyi hatırlıyor.” 

“Yukarıda her şey yolunda gibi ama sahaya baktığınızda durum nedir? İmamoğlu’nun ya da Yavaş’ın seçim kampanyalarında İYİ Parti teşkilatı nasıl çalışıyor?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Nasıl çalıştığını bilmiyorum ama çalışıyorlar. Büyükşehir belediye başkan adaylığı eğer İYİ Parti’deyse bizim arkadaşlar seçmen kitlesine ‘İlçede bana büyükşehirde şuna oy ver’, veya diğer parti ‘İlçede bana büyükşehirde şuna oy ver’ diyor. Bu ne kadar tutar ne kadar tutmaz seçim sonucu göreceğiz bunu” dedi. (Kaynak: NTV)

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2019, 23:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER