Binali Yıldırım: Savaşa girmedik, seçime gidiyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim için tüm konuşmalarında 'beka' vurgusu yaparken, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım'dan farklı bir açıklama geldi: Savaşa filan girmedik, seçime gidiyoruz!

Binali Yıldırım: Savaşa girmedik, seçime gidiyoruz!
Yerel seçim için 12 gün kalırken, Cumhur İttifakı’nın AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçilmesi halinde kentin sorunları için tüm paydaşlardan brifing alacağını söyledi. Yıldırım, ayrıştırıcı değil birleştirici söylemlerde bulunacağını da yineledi.


Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan’ın sorularını yanıtlayan Yıldırım, AK Parti ve hükümetin söylemlerinin aksine, “Yani biz savaşa filan girmiş değiliz, seçime gidiyoruz. Seçim sürecinde de nihayetinde kendimizi anlatacağız, onlar da adaylarını anlatıyorlar. Bu gayet medeni bir durum. Bunların esasında hiç yadırganmaması gerekir diye düşünüyorum”dedi.

“Yani bir normalleşme hepimize iyi mi gelecek?” sorusu üzerine ise “Gayet tabii. Ne için kavga edeceğiz, paylaşacağımız çok şeyimiz var, ayrışacağımızsa çok az şey var. Üç günlük yalan dünya, neyi paylaşamıyoruz?” yanıtını verdi.

Yıldırım, İstanbul’un sorunları ve projelerine ilişkin de şunları söyledi: “Sorun sıralaması zaten var, neye, nerde, nasıl başlayacağımızla alakalı detaylara çalışacağız ama bütün bunlardan da önemlisi İstanbul’un sorunlarını çözerken İstanbul’da yaşayanların katılımıyla çözüm üreteceğiz. Tabiri caizse, önce bütün paydaşlardan bir brifing alacağız; bütün sivil toplum kuruluşlarından, kanaat önderlerinden, meslek gruplarından… Yani İstanbul’da yaşayan, İstanbul’un zorluklarını her gün hisseden tüm kesimlerle yakın bir bilgi alışverişinde bulunacağız. Onlardan bu anlamda brifing aldıktan sonra, kendi çalışma ekibimizle bunları değerlendirip öncelik sırasını bir daha gözden geçireceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2019, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER