SDG IŞİD'e karşı Bağuz'da kontrolü sağladı

Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Bağuz operasyonunda sona geliniyor. SDG, Suriye-Irak sınırındaki kasabada tam kontrolü sağladı. Fırat'ın kıyısındaki bir grup militanın teslim olması bekleniyor.

SDG IŞİD'e karşı Bağuz'da kontrolü sağladı
Suriye Demokratik Güçleri (SDG), IŞİD’in Irak sınırında sıkıştığı son nokta olan Bağuz’da tam kontrolü ele geçirdi.

SDG kaynaklarından yapılan açıklamada, IŞİD’in Bağuz’da kuşatılan üssünde ‘tam kontrolün sağlandığı’ belirtildi.

Bununla birlikte, IŞİD’e karşı operasyonun tamamlanmadığı, Fırat nehrinin kıyısında küçük bir bölgeye sıkışan bazı militanların teslim olmasını beklendiği vurgulandı. Bu militanların SDG’ye direnip direnmeyeceğinin bilinmediği de belirtildi.

Bağuz’da yer yer çatışmaların sürdüğü ve IŞİD militanlarının bazı aileleri canlı kalkan olarak kullandığı da gelen bilgiler arasında.

Suriye-Irak sınırında, Fırat Nehri’nin doğu kıyısında bulunan Bağuz, IŞİD militanlarının kontrol ettiği son bölge olma özelliğini taşıyordu. SDG’nin haftalardır kuşatma altında tutulan kenti örgütten tamamen temizlemesi sonrasında, IŞİD’e karşı sahada zafer ilan edilmesi bekleniyor.

Bağuz’dan tahliye edilen sivil, militan ve militan aileleri ise Haseke’de SDG kontrolündeki el Hol kampına taşınıyor. SDG’nin defalarca yardım çağrısı yaptığı kamptaki koşulların kötüleştiği, kapasitenin çok üzerine çıkıldığı belirtiliyor. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2019, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER